Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ житомирських трамваях водії змушують платити за проїзд рідних загиблих військових?

У житомирських трамваях водії змушують платити за проїзд рідних загиблих військових?

Як не з приватним, так з комунальним транспортом у Житомирі часто виникають проблеми. А саме – непорозуміння між водіями, кондукторами та пасажирами.

Про те, як водійка трамвая змусила платити за проїзд дружину загиблого військового у соцмережі Фейсбук написала Наталія Федірко.

“17.06. Я інвалід 2 групи сіла разом з донькою, в якої чоловік загинув на війні і має посвідчення сім\’ї Загиблого в трамвай 169, маршрут 91 о 15:39, щоб під\’їхати дві зупинки і пред\’явивши посвідчення водій відповіла якщо є картка Житомирянина їдемо показавши їй вона відправила до валідатора, щоб оплачувати, її запитали, а що хіба інваліди і сім\’ї Загиблих не їдуть безкоштовно до 16.00 почули у відповідь що ні пільг немає. То скажіть, будь ласка, а що мій зять доньки чоловік захищав тільки нас чи наші діти захищають всіх, щоб всім жилося, і гинуть залишаючи своїх діток сиротами, дружин вдовами, батьків без дітей. Жіночко – водій, яка працювала за цим маршрутом, соромно так поступати сльози на очах повірте що ми за ці пару гривень не обідніємо, але треба мати повагу до таких сімей”, – написала Наталія Федірко.

Що коментують житомиряни:

– Нікому не здається дивним, де в Житомир трамвай 169 та тим більше маршрут 91 ??

– Коли вибиваєш білет у валідаторі там так і написано є білети, є фото, є докази. Я розумію і знаю що один маршрут під\’їхали до універмага а їздили маленькій дитині за дитячим харчуванням в аптеку.

– от пишете що у держави не має коштів, а кошти на тротуари та сквери є? А як же кошти на закупівлю барабанів у бомбосховища, всяких там картопляних різок на мільйони? Кошти в держави є і не малі, просто пиздять їх, а вам з голубого екрану телемарафону кажуть що нема. Родина втратила чоловіка на війні, держава дала їй посвідчення члена загиблого і надала разом з ним пільги, в тому числі і безкоштовний проїзд, далі інцидент стався в комунальному транспорті який виконує соціальну функцію, датується з бюджету міста на мільйони гривень то підприємство. Так що не розказуйте про державу в якої нема грошей, якщо у вас нема грошей ви на подвір\’ї плитку тротуарну класти не будете і розказувати сусідам що у вас нема грошей.

-Мені цікаво, чим відрізняється пенсіонер м. Житомира від пенсіонера з села Житомирського району, одні мають картку житомирянина і можуть щоденно їздити безкоштовно, а селянин раз у півроку в тому городі і має платити.

– Ничего бесплатного не бывает, никто без оплаты не ездит. В городе, часть стоимости проезда перевозчикам компенсируют из городского бюджета. Некоторые сельсоветы заключили договора с перевозчиками, и тоже компенсируют им льготный проезд жителей этих конкретных сел… Пора понять, что бесплатного проезда не бывает, всегда кто то платит….

– А багатодітним дають на кожну дитину по 4 квитка на місяць з села . Тобто як дитина навчається і їздить з дому , то 4 дні безкоштовно а інші за свій кошт . Наприклад до нас и назад 70 гр лише до автостанції . Тільки уявіть скільки треба грошей щоб дитині вивчитись . Не рахуючи плати за навчання . Ну все для людей одним словом.

– А кого хвилюють наші діти, ми їх народили для себе, ну і розраховувать повинні тільки на себе! А коли припекло, то повинні віддати ,,Долгʼʼ, тільки кому і за що? Але маємо те що маємо!

– Не вперше таке ставлення маємо!Всі в стресі ,але водії,кондуктори і контролери в більшості поводять себе ,як собаки, що зірвались з ланцюга.Чекаємо вибачення перед родиною героя.І,нарешті ,проведіть роботу серед своїх працівників.Ввічливих ми вже в обличчя знаємо,настільки їх мало!!!

– Я вибачаюсь, а де в Житомирі 91 маршрут. І повага до загиблих не оцінюється безкоштовним проїздом. Та взагалі проїзд не може бути безкоштовним , як що не ви сплачуєте то сплачують усі платники податків. Люди у держави немає коштів. Всі пільги пенсії та субсидії це гроши з податків.

– При оплаті проїзду через будь-який валідатор друкується квиток і там вказується, що номер маршруту 91

– От цікаво ви міркуєте, наша влада у бідного забере і краплю дощової води для себе, буде нам дурням казати що немає коштів. Ми віримо і тянемо з себе жили, останнє віддамо для волонтерів, а наші депутати за безцінь під час війни купляють землі і будинки, у інвалідів і пенсіонерів останнє забере. Під час війни премії вони отримують кожного місяця.

– Тобто на стадіон Полісся 100 млн.є,на бассейн 7 млн.є,на сквери 55 млн є,на вирізку дерев на Камінці 3 млн є, на прибирання вулиць 3 млн є, на мийку для тролейбусів 17 млн.є,на ремонт укриття ОВА 8 млн.є….Але грошей не має, підскажіть, які з перелічених витрат відносяться до воєнних?

– Сім\’ї загиблих їздять БЕЗКОШТОВНО, не залежно від часу у всьому громадському транспорті, включаючи автобуси. Жодних інцидентів не було. Дивує номера трамвая і маршруту, щось не схоже на Житомир.

– Жіночка водій не знає законів. Ніхто не відміняв закон про пільговий проїзд.

– Житомир, наче не частина України . В них “свої” закони, бо Законів України вони чомусь не виконують. Буваю проїздом і дивуюсь: хто породжує таке беззаконня? Хоча для себе я відповідь знаю….

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img