Свіжі новини
ГоловнаПодіїСкільки коштують українські судді?

Скільки коштують українські судді?

У 2022 році на пенсії та довічне утримання суддів держава витратила 4,1 мільярди гривень.

Приблизно стільки ж (4,4 млрд грн) склав бюджет цілої структури ГУР у тому ж таки 2022-му.

Чи можемо ми порівнювати роль суддів-пенсіонерів та військових розвідників під час війни?

Чи насудили українські судді, щоб мати по 100-200 тисяч пенсії від держави щомісяця? Щось, враховуючи останні скандали з мільйонами доларів, розкладеними на рагульських диванах, дуже сумніваюся. Та й взагалі очевидно, що для багатьох суддів пенсії – це гроші на дрібні розходи.

Цього року, коли війна триває і більшість бюджетних грошей має спрямовуватися на оборону, ми витратимо ще більше на утримання суддів у відставці, бо саме зараз вони активно йдуть на пенсію. За перші чотири місяці 2023 року до суддів-відставників додалося 169 людей. Це ще десь плюс 1,5 мільярди гривень до минулорічних видатків.

Просто щоб проілюструвати – на пенсію намагається піти скандальний суддя ОАСК Євген Аблов. Він подав заяву, «забувши», що взагалі-то підозрюється у корупційних злочинах та має купу скарг на свою діяльність. Разом з суддєю Вовком вони мають потрапити до музею ганьби українського правосуддя, а не жити за рахунок платників податків, інтереси яких вони явно не захищали під час своїх суддівських карʼєр.

Ми у Слідство.Інфо проаналізували діяльність суддів, які от нещодавно пішли у відставку. На жаль, картина сумна, а гроші з бюджету їм уже нараховуються.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img