Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирі не погодили кілька заявок на ремонт житла, пошкодженого внаслідок обстрілів...

У Житомирі не погодили кілька заявок на ремонт житла, пошкодженого внаслідок обстрілів армією РФ

Чотирьом заявникам із Житомира відмовили у наданні компенсації на ремонт житла, пошкодженого внаслідок обстрілів міста армією РФ.

Про це під час засідання виконкому повідомив начальник управління житлового господарства Житомирської міськради Андрій Гуменюк.

За його словами, комісія з розгляду питань щодо надання компенсації на відновлення пошкодженого об\’єкта розглянула 11 заявок, які надійшли в реєстр пошкодженого та зруйнованого майна. У чотирьох випадках людям відмовили.

“Що стосується причин відмови, то в трьох випадках відмова була пов\’язана з тим, що люди вже провели поточний ремонт – як самостійно, так і за рахунок благодійних організацій. Зокрема, таких як “Карітас”. Ще в одному випадку були виявлені пошкодження, які не можуть бути усунені шляхом проведення поточного чи капітального ремонту, бо будинок зруйнований повністю. Цей будинок переходить в іншу категорію”, – сказав Андрій Гуменюк.

Під час його виступу Житомирський міський голова Сергій Сухомлин запитав про те, чи передбачена компенсація, якщо людина сама зробила ремонт власним коштом і після цього подала заявку на компенсацію.

Профільний заступник міського голови Сергій Кондратюк відповів, що порядком це не передбачено. У відповідь на слова міського голови, що це несправедливо, Сергій Кондратюк відповів, що погоджується, але порядок наразі існує в такому вигляді.

“Ми самі чекаємо на зміни, ставимо питання на всіх зустрічах і семінарах, але поки є так”, – каже Сергій Кондратюк.

Зі слів Андрія Гуменюка, загальна сума по семи погоджених заявах, які розглянула комісія, складає 280 тисяч гривень.

“На сьогоднішній день в реєстрі пошкодженого майна є 53 заявки і вже є зворотний зв\’язок від жителів – 11 громадян отримали гроші на картку за результатами роботи комісії”, – розповів начальник управління житлового господарства.

Після розгляду питання члени виконкому підтримали та погодили виділення компенсацій за сімома заявками жителів Житомирської громади, в решті чотирьох випадків заявки на компенсацію було відхилено.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img