Свіжі новини
ГоловнаПодіїДоговірна ціна є динамічною: Житомирська ОВА про купівлю будматеріалів на ремонт стадіону...

Договірна ціна є динамічною: Житомирська ОВА про купівлю будматеріалів на ремонт стадіону \”Полісся\” за завищеними цінами

Житомирська ОВА відповіла на запит Суспільного Житомир з приводу результатів розслідування програми “Наші гроші”, у якому журналісти дослідили, що ОВА дала 70 мільйонів на будматеріали для ремонту стадіону “Полісся” за завищеними цінами.

У відповіді на запит журналістів очільниця обласного департаменту регіонального розвитку Інна Хоменко відповіла, що інвесторська кошторисна документація по стадіону пройшла передбачену законом експертизу та отримала позитивний експертний звіт. Також у відповіді на запит сказано, що договірна ціна на купівлю будматеріалів та інших послуг, передбачених тендером, є приблизною.

“Згідно з п. 3.1. Договору від 21.06.2023 року №1562-23 також визначено, що договірна ціна є динамічною. Динамічна договірна ціна – приблизний кошторис, що підлягає уточненню у разі змінення поточних цін на ресурси, що враховані у договірній ціні, а також з інших підстав, визначених умовами договору”, – йдеться у відповіді на запит.

Також вказано, що за умовами Договору, при проведенні взаєморозрахунків за виконані роботи підрядник має підтвердити вартість фактично понесених витрат на матеріали та обладнання, надаючи відповідну документацію. Роботи вважаються прийнятими та зданими тільки за наявності всіх перерахованих документів, а ціни на необхідні складові ремонтних робіт визначаються на підставі аналізу цін, проведеного підрядником.

21 червня 2023 року департамент регіонального розвитку Житомирської ОВА за результатами тендеру уклав угоду про виділення 70 мільйонів гривень на третю чергу реконструкції стадіону “Полісся”. При цьому у пропозиції фірми, з якою уклали угоду, вказані будматеріали, які планують придбати за цінами, вищими від ринкових. Про це написала на своєму сайті програма журналістських розслідувань “Наші гроші”.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img