Свіжі новини
ГоловнаПодії"При явному надлишку грошей в Україні - на фронті дефіцит за всіма...

\”При явному надлишку грошей в Україні – на фронті дефіцит за всіма позиціями\”

За підсумками останніх днів:

1) Немає єдиного центру прийняття рішення щодо закупівлі в армію дронів. Ні МО, ні Мінцифри, ні Мінстратегпрому повністю за це не відповідають.

2) Немає єдиного центру прийняття рішень щодо створення умов та правил для закупівель до армії. Парламент відповідальність на себе не бере. Кабмін не спроможний скасувати постановку 335. Аудитслужба виносить мозок виробникам на підставі цієї постанови.

3) Податковий комітет та Мінфін продовжують політику конфіскації ПДВ з рахунків виробників та відшкодування цього ПДВ фіктивним фірмам.

4) Щоденні витрати на “стадіони” становлять 2 млрд грн. Розібратися що необхідно, а що ні можливо, але на це потрібен час. Необхідно зменшити витрати прямо зараз.

5) Пенсії і виплати ВПО 2000 грн при зарплатах у міністрствах 400 000 – це за межею здорового глузду.

При явному надлишку грошей у країні на фронті дефіцит за всіма позиціями. У такому управлінському хаосі потрібно ухвалювати швидкі рішення, що відсікають зайві витрати.

Пропоную свій варіант військової економіки:

1) Припинити управлінський хаос: покласти обов\’язок закупівлю дронів на МО. Створити там для цього спеціальний підрозділ за участю реальних виробників Мария Берлинская, Юрий Касьянов та ін. Скасувати постанову 335 Кабміну. Денис Шмигаль Oleksii Reznikov

2) Зменшити вдвічі місцеві бюджети, спрямувавши 300 млрд грн на закупівлю озброєнь. Також зняти обмеження з місцевих бюджетів, давши можливість закуповувати для фронту. Це обов\’язок бюджетного комітету ВР Роксолана Підласа

3) Знизити ставку НБУ до рівня інфляції 14%, зупинити схему збагачення за депозитними сертифікатами, направити зусилля НБУ на підвищення платоспроможного попиту населення.

4) Встановити реальний прожитковий мінімум 7000 грн. та мінімальний рівень виплат пенсій, ВПО, соцдопомоги. Обмежити виплати бюджетникам усіх рівнів від пенсіонера до міністра, від місцевого до центрального рівнів – трьома прожитковими мінімумами Обов\’язок ВРУ.

5) Повернутися до 2% податку з обороту, запровадженого на початку війни, замість ПДВ на всю економіку без винятку. Іншого шляху зупинити блокування підприємств, корупцію у ДПС та схеми з ПДВ не існує. Це є обов\’язок податкового комітету. Гетьманців-Железняк.

6) Провести нарешті скорочення держапарату, яке було розрекламовано минулого року перед поїздкою до Лугана.

Павел Себастьянович
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img