Свіжі новини
ГоловнаПодіїЖитомирський медінститут планують об'єднати з політехнікою. ВІДЕО

Житомирський медінститут планують об\’єднати з політехнікою. ВІДЕО

Державний університет “Житомирська політехніка” хоче приєднати до себе комунальний заклад “Житомирський медичний інститут”. Ректор “Житомирської політехніки” Віктор Євдокимов зустрівся з колективом Житомирського медичного інституту та презентував проєкт об\’єднання двох закладів вищої освіти.

Ректор державного університету “Житомирська політехніка” Віктор Євдокимов розповів, що запропонував колективу “Житомирського медичного інституту” стати структурним підрозділом університету.

“Ми вбачаємо перспективи розвитку вищої освіти в регіоні, – каже Віктор Євдокимов. – І сьогодні ми говоримо лише про два заклади освіти. Але я хочу наголосити, що це має бути рішенням колективів: нашого колективу, медичного інституту. На сьогодні рішення не прийняті, це була лише презентація нашого бачення. Враховуючи освітню реформу, яка відбувається в країні, буде однозначно здійснюватися оптимізація закладів освіти, ми не хочемо, щоб цей процес був негативний”.

Виконуюча обов\’язки ректора “Житомирського медичного інституту” Світлана Гордійчук сказала, що працівників комунального закладу під час колективних обговорень зацікавило, на якій підставі це об\’єднання має відбуватися.

“Так як сьогодні обговорюється, що заклад йде в державну власність, тоді виникає питання, яким чином буде здійснюватися фінансування, – каже Світлана Гордійчук. – Якщо навіть буде регіональне замовлення, то стоїть питання про те, що, відповідно до бюджетного кодексу, фінансування з двох джерел є забороненим, воно є неможливим, тому колектив хвилює доля фахового коледжу, який перебуває в структурі. Будь-яке об\’єднання передбачає скорочення робочих місць”.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img