Свіжі новини

ГоловнаТоп-новиниЯк правильно користуватися кредитом?

Як правильно користуватися кредитом?

Позики в банках – альтернативне вирішення складної фінансової ситуації. Але беручи готівкові кредити, користувачі часто здійснюють помилки, що призводить до ряду негативних наслідків. Наприклад, погіршення кредитної історії та навіть збільшення боргів. Спеціалісти IdeaBank надають рекомендації, як грамотно використовувати будь-який кредит.

Оцінка власних можливостей та вибір банку

Перш ніж взяти позику, варто впевнитися, що вона дійсно необхідна. Також варто проаналізувати власні прибутки у найближчому майбутньому. Необхідно врахувати не тільки заробітну плату, але і деякі форс-мажорні обставини. Серед них:

  • витрати на лікування;   
  • можливе звільнення з роботи;
  • незаплановані витрати тощо.

Звісно, все врахувати неможливо, адже ніхто не зможе спрогнозувати деякі події. Найкраще з доцільністю отримання кредиту допоможуть цифри. Позику краще брати в тому випадку, якщо її загальний об’єм не перевищує третини від доходів усієї родини.

Потрібно орієнтуватися саме на показник в 30%, а ще краще сісти та створити фінансовий план витрат на найближче майбутнє. В ньому необхідно буде вказати всі прибутки та витрати.

Надважливий критерій – вибір фінансової установи. Постійна реклама або близьке розташування відділення банку – не ті фактори, на які звертають увагу. Звернути особливу увагу потрібно на:

  • відсоткову ставку;  
  • термін кредитування;
  • штрафи за несплату;
  • необхідність страхування та його вартість.

Звісно, варто впевнитися, що вносити платежі буде зручно. Наприклад, дуже комфортно проводити їх дистанційно в онлайн-режимі. 

Увага до договору

Зараз, щоб отримати кредит, потрібно зовсім небагато часу. Частіше за все мова йде про кілька хвилин. Останній пункт в отриманні позики – підписання договору з банком. На цьому етапі необхідно бути максимально уважним.

Варто не полінуватися та прочитати всі умови договору до кінця. Необхідно бути впевненим, що засвоєна інформація про комісії, штрафні санкції та інші тонкощі співпраці. Відомі випадки, коли споживачі дізнавалися про незручності для них, які були вказані в договорі, але не були вчасно помічені.

Краще витратити кілька додаткових хвилин та розв\’язати всі питання. Не потрібно соромитися, якщо щось в договорі незрозуміло. Наприклад, деякі банківські терміни зрозумілі не всім. Запитати про них можна в ході бесіди зі співробітником фінансової установи. Спеціаліст зрозумілими словами все пояснить. Користуватися готівковими кредитами дуже вигідно, якщо діяти належним чином. Такі позики принесуть тільки користь.



Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img