Свіжі новини
ГоловнаПодіїПутінський режим покарав опозиціонера Навального 19-ма роками увʼязнення особливого режиму

Путінський режим покарав опозиціонера Навального 19-ма роками увʼязнення особливого режиму

Мосміськсуд на виїзному засіданні у володимирській колонії суворого режиму засудив політика Олексія Навального до 19 років колонії – тепер уже особливого режиму.

Про це йдеться на сторінці Навального Фейсбуці.

Путінський режим покарав опозиціонера Навального 19-ма роками увʼязнення особливого режиму

Процес в “екстремістській” справі був засекречений. Він розпочався 19 червня і тривав лише місяць, усі засідання відбувалися в закритому режимі.

20 липня прокурор запросив для Навального, який уже відбуває в колонії №6 у Володимирській області дев\’ятирічний термін у справі про шахрайство, ще 20 років особливого режиму. Строк було запрошено шляхом часткового складання за сукупністю з попереднім покаранням.

Колонії особливого режиму – установи з найсуворішими умовами відсидки. Туди, згідно з КК РФ, відправляють чоловіків, засуджених до довічного позбавлення волі, або в разі “особливо небезпечного рецидиву злочинів” – у випадку Навального обвинувачення спирається на цей другий пункт.

За “екстремістською” справою Навального звинуватили за сімома статтями КК РФ, найважча з яких – про створення екстремістського співтовариства. “Екстремістським співтовариством” влада Росії вважає Фонд боротьби з корупцією (ФБК, визнаний у Росії екстремістською організацією і заборонений).

Крім цього, опозиціонера звинуватили в закликах до екстремізму, участі в екстремістській діяльності, створенні НКО, що зазіхає на права громадян, фінансуванні екстремізму, залученні підлітків до скоєння небезпечних дій і реабілітації нацизму.

Суд над Навальним почався з того, що за клопотанням обвинувачення суддя засекретив процес. Загалом у закритому режимі відбулося 16 виїзних засідань.

Ще одному фігуранту цієї справи – колишньому технічному директору YouTube-каналу “Навальний LIVE” Даніелю Холодному – прокурор просив 10 років колонії загального режиму.

Після оголошення вироку було незрозуміло, який строк йому в підсумку призначили. Звук у трансляції для журналістів був настільки поганим, що слів судді Андрія Суворова було не розібрати.

Лише ближче до вечора ЗМІ повідомили з посиланням на адвоката Світлану Давидову, що Даніелю Холодному дали вісім років колонії загального режиму.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img