Свіжі новини

ГоловнаТоп-новиниУ лікарні Дніпра померла дитина, після хірургічних операцій постраждали 11 осіб

У лікарні Дніпра померла дитина, після хірургічних операцій постраждали 11 осіб

У лікарні Дніпра після операції загинула дитина. Ще в кількох людей після хірургічних втручань відзначається погіршення стану.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

За даними слідства, в одній із лікарень Дніпра були проведені оперативні втручання чотирьом дорослим і п\’ятьом дітям від 3 до 17 років, після чого у післяопераційний період у кількох пацієнтів було виявлено погіршення самопочуття і життєзагрозливий стан організму.

Уранці 12 серпня в реанімаційному відділенні помер 11-річний хлопчик. З\’ясувалося, що пацієнтам вводили препарат, номер партії якого було встановлено під час слідства. Наразі в лікарняній мережі області зупинено його використання.

“За процесуального керівництва Західної окружної прокуратури Дніпра розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов\’язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки для неповнолітніх дітей”, – повідомляють у прокуратурі.

Тим часом у прес-службі Міністерства охорони здоров\’я заявили, що відомо про 11 постраждалих: 5 дорослих і 6 дітей.

“Наразі п\’ятеро дітей переведені до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні. Їхній стан – середньої тяжкості”, – зазначається в повідомленні міністерства.

П\’ятеро дорослих пацієнтів переведені до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова. Мечникова. Двоє з постраждалих перебувають у важкому стані. Медики борються за їхнє життя.

Зазначається, що у постраждалих важка побічна реакція на медпрепарати, що застосовувалися під час проведення оперативних втручань. За попередньою інформацією, йдеться про препарати для внутрішньовенного наркозу.

Встановлено, що медпрепарати лікарня закупила самостійно, а не отримала шляхом централізованих закупівель.

Департаментом охорони здоров\’я Дніпропетровської обласної військової адміністрації створено комісію з перевірки надання медичної допомоги в лікарні. У разі доведення провини підозрюваним загрожує позбавлення волі строком до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img