Свіжі новини
ГоловнаПодіїЄвгенія Савченко з Херсона 40 днів разом із сім'єю була в окупованому...

Євгенія Савченко з Херсона 40 днів разом із сім\’єю була в окупованому місті та змогли виїхати й оселитися в Житомирі. ВІДЕО

Євгенія Савченко з Херсона 40 днів разом із сім\’єю була в окупованому місті. Родина жила у кількох кілометрах від Чорнобаївки, отож майже кожен день чула вибухи та розриви боєприпасів. На підконтрольну Україні територію Савченки добиралися понад добу. З окупованого Херсона переїхали до Житомира.

Жінка каже, що зустріла війну о 5:00 ранку 24 лютого, а вже за кілька днів у Херсон зайшли росіяни.

“Ми жили у п\’яти кілометрах від Чорнобаївки, і коли люди раділи вибухам там і рахували: один, два, три… — вели цей підрахунок, то ми це все відчували на собі. Це було дуже страшно. Моя дитина, їй шість років, взагалі не виходила на вулицю, тому що було дуже гучно і вона боялася. Знаєте, той, хто не пережив окупацію, ніколи не зрозуміє, що це таке”, — розповідає Євгенія Савченко.

40 днів окупації Євгенія з родиною провела у своєму будинку. На вулицю виходили лише за крайньої необхідності — знайти продукти, адже майже всі магазини у Херсоні були закриті.

“Якось ми з дитиною вийшли на вулицю, — каже Євгенія Савченко. — І поруч із нами проїжджала російська БМП, а гармата була повернута на нас. І дитина мене питає: “Він буде в нас стріляти зараз?”. Злякалася дитина, я дуже злякалася, але я це перетворила на гру, що це така гра”.

Після цього випадку Євгенія прийняла рішення виїхати з Херсона, лишивши приватну практику психолога та будинок, де незадовго до вторгнення завершили ремонт.

“Найстрашнішими для мене були новини з Бучі, з Ірпеня”, — розповідає Євгенія Савченко. — Я розуміла, що якщо до мене прийдуть додому, то я не зможу захистити своїх дітей. У мене троє дітей і захистити їх я не зможу — це стало таким потужним поштовхом, аби виїжджати”.

Перший раз родині виїхати не вдалося — їх колона потрапила в епіцентр боїв, тому вони були змушені повернутися. Другого разу родина добу їхала на підконтрольну Україні територію. До Житомира Савченки потрапили випадково — далекі родичі сім\’ї знайшли Євгенію через соціальні мережі та запропонували житло. Згодом вдалося знайти роботу. Чоловік Євгенії почав працювати лікарем, а жінка — психологом у дитячому садку.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img