Свіжі новини
ГоловнаПодіїЖитомирська облрада знову не підтримала припинення повноважень двох депутатів

Житомирська облрада знову не підтримала припинення повноважень двох депутатів

На засіданні 16 сесії обласної ради у Житомирі 17 серпня депутати втретє не підтримали дострокове припинення повноважень двох своїх колег — Віктора Развадовського та Олександра Савченка.

Про це із зали засідань обласної ради повідомляє кореспондент Дмитро Поліщук.

За його словами, за припинення повноважень Віктора Развадовського проголосували 10 депутатів, за припинення повноважень Олександра Савченка — 8. Обидва депутати є представниками фракції “За майбутнє”.

Загалом на участь у 16 сесії Житомирської облради зареєструвалися 43 депутати із 64. У порядку денному до розгляду заявлено 50 питань.

У коментарі заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма сказав, що обидва депутати самі написали заяви про дострокове припинення депутатських повноважень. Однак відповідно до законодавства про місцеве самоврядування їх потрібно виносити на сесію, обговорювати та ухвалювати спільне рішення.

“На жаль, іншого механізму немає. Депутати повинні підтримати бажання депутата про припинення повноважень. Іншого варіанту не існує. Коли заява депутата буде задоволена, орган місцевого самоврядування звертається до територіальної виборчої комісії. Комісія розглядає це питання і ухвалює рішення про захід у раду наступного за списком депутати від тієї чи іншої політичної сили”
, — розповів Володимир Ширма.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img