Свіжі новини

ГоловнаКультураНа Житомирщині упродовж минулої доби вогнеборці ліквідували дві пожежі сухої трави

На Житомирщині упродовж минулої доби вогнеборці ліквідували дві пожежі сухої трави

20 серпня о 15:47 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про загоряння сухої трави у с. Висока Піч Тетерівської територіальної громади Житомирського району. Про це рятувальників сповістили власники поруч розташованих житлових будинків, у напрямку яких поширювалося полум’я.

По прибуттю рятувальників до місця виклику з\’ясувалося, що горить суха трава та кущі на площі 2 га. Існувала загроза поширення вогню на житлові будинки, розташовані на відстані 50 м від осередку займання. Ще до приїзду рятувальників, місцеві жителі намагалися самостійно загасити полум’я відрами з водою. Спільними зусиллями упродовж півтори години пожежу ліквідували. Полум\’я вдалося відбити від будинків.

Ще одна пожежа сталася у с. Мохначка Корнинської територіальної громади Житомирського району. Під час цієї надзвичайної події зайнялося 2 га сухостою. Вогнеборці оперативно впорались з полум\’ям та не допустили його подальшого розповсюдження.

Рятувальники закликають населення не провокувати пожежі в природних екосистемах! Категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності, на полях та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img