Свіжі новини
ГоловнаПодіїСкандал у Житомирі: мешканці одного з ОСББ, де не пустили дітей в...

Скандал у Житомирі: мешканці одного з ОСББ, де не пустили дітей в укриття, проти садочку на території

На початку місяця Житомир сколихнув скандал – голова одного з ОСББ у місті під час повітряної тривоги не пустила дітей з приватного садочку до укриття. Такою ситуацію публікували в Інтернеті. Ми ж вирішили дізнатися позицію жінки. Вона запевняє, історія бере початок ще давно, від самої ідеї створення закладу на території житлового комплексу.

Жінка говорить, приватний садочок під назвою «Пташки» організували у орендованій квартирі. Та жодна дитина, яка проживає на території житлового комплексу, туди не ходить. Голова ОСББ наголошує, усього він нараховує до 10 дітей віком до 10 років, а умови бажають кращого.

Голова ОСББ розповідає, керівництво садочку російськомовне, і з дітками також спілкуються російською. Наголошують, що використовують фінську систему, тому малеча спить на підлозі. Їжу самі не готують, а замовляють. Як закладу вдалось отримати ліцензію, каже Оксана Фоміна, незрозуміло.

У 2021-му році почалась судова тяганина між ЖК та закладом. Перший суд вдалось виграти.

З початком повномасштабного вторгнення заклад призупиняв свою роботу, але наразі знову працюють. Тоді ж під час однієї з тривог і сталась ця скандальна ситуація. Так як власного укриття заклад не має, діти прийшли до сховища, що у будинку.

Жінка говорить, укриття не відповідає нормам, бо це є цокольний поверх, де є пластикові двері та подекуди лише одна стіна. Придатними для переховування є лише 54 квадратних метра. Тож для дітей такі умови не підходять, бо вони не є безпечними. Пропонували для власниці садочку інший варіант укриття, який вони можуть облаштувати як їм зручно.

Виявилось, як говорить голова ОСББ, садочок взагалі не має дозволу на роботу під час воєнного стану, але продовжує приймати дітей. Бідкається, що з малюками буде далі, бо ж ховатися їм тут ніде.

Спілкуючись з мешканцями не на камеру нам також підтвердили, що вони проти цього садочку в будинку. Тож ОСББ продовжує збирати необхідні документи та звертатися у всі можливі інстанції, аби вирішити питання проблемного садочку.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img