Свіжі новини

ГоловнаТоп-новиниВідволікся на телефон і скоїв смертельну ДТП – на Бердичівщині суд визнав...

Відволікся на телефон і скоїв смертельну ДТП – на Бердичівщині суд визнав винним водія та призначив покарання

Бердичівський суд завершив розгляд кримінального провадження за обвинуваченням водія у порушенні правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що призвело до смерті людини та спричинило тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості малолітній дитині (ч. 2 ст. 286 ККУ). Суд ухвалив вирок, яким визнав водія винним та призначив покарання – 4 роки позбавлення волі з позбавлення права керування транспортним засобом на строк 3 роки. Також суд частково задовольнив цивільні позови: обвинувачений має сплатити на користь двох потерпілих 100 тис. та 300 тис. грн моральної шкоди.

Про це 22 серпня інформує пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

“Відповідно до матеріалів справи дорожньо-транспортна пригода сталася у жовтні 2022-го року у місті Бердичеві. В обідню пору 31-річний водій П, мешканець Вінниччини, керуючи автомобілем ВАЗ-21093, рухався по вулиці Житомирській та скоїв наїзд на жінку, яка переходила дорогу по пішохідному переходу з велосипедом у руках, на якому сиділа її малолітня онука. Внаслідок наїзду 60-річна жінка загинула на місці пригоди, а дитина отримала травми середнього ступеню тяжкості. Як встановив суд, водій перевищив допустиму швидкість, встановлену у населеному пункті, та проявив неуважність до дорожньої обстановки та її зміни: не помітив пішоходів, бо у цей час відволікся, щоб підняти з підлоги телефон. Свою вину водій повністю визнав”, – йдеться у повідомленні.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений протягом 30 днів.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img