Свіжі новини

ГоловнаМузей космонавтики в Житомирі: за 32 роки існування експозиції "Людина і космос"...

Музей космонавтики в Житомирі: за 32 роки існування експозиції \”Людина і космос\” її відвідали близько 3 млн людей

Національному музею космонавтики ім. Сергія Корольова, що у Житомирі, виповнилося 53 роки. Створення музею починалося з експозиції у меморіальному будинку академіка Сергія Корольова у 1970 році. У 1991 році у музеї відкрили експериментальну експозицію “Людина і космос”, яка з того часу зібрала понад три мільйони відвідувачів.

Генеральна директорка Національного музею космонавтики імені Сергія Корольова Ірина Дячук в музеї працює понад 40 років, 12 з яких очолює музей. Кореспондентам розповідає: експериментальна експозиція “Людина і космос” є ровесницею незалежної України.

“Ми отримали можливість відображати українську космонавтику, яка на той час була дуже засекреченою. Фактично ми поступово заводили певні зв\’язки, розвивали наукову роботу, відображали українську космічну діяльність в нашій експозиції. І поступово наша експозиція відображала розвиток космонавтики в Україні. Виклики, які поставила перед нами агресія з боку Росії, спонукали нас ще детальніше вивчати історію української космонавтики, намагатися зберегти те, що ми могли зберегти в цей час, і активно розвивати міжнародну діяльність. Нам дуже важливо, щоб наш музей сприймали саме, як Національний музей космонавтики України”, — каже Ірина Дячук.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img