Свіжі новини
ГоловнаПодіїБагатоповерхівку на Космонавтів у Житомирі затоплює нечистотами. ВІДЕО

Багатоповерхівку на Космонавтів у Житомирі затоплює нечистотами. ВІДЕО

Каналізаційні стоки затоплюють підвал п\’ятиповерхового житлового будинку у Житомирі за адресою вулиця Космонавтів, 34.

Про це Суспільному розповіла мешканка багатоповерхівки Аїда Яцюрук.

За словами жінки, нечистоти щодня, починаючи із 28 серпня, заливають будинок та довколишню територію, а від неприємного запаху потерпають жителі інших багатоповерхівок мікрорайону.

“Затоплюють нас другий тиждень. Усе прорвало, уся ця нечисть під ногами. Люди, які живуть у квартирах на першому поверсі, задихаються. Вночі не можна спати і дихати. Люди відкривають балкони, виходять. Вже річка із фекалій утворилася, і з цим смородом вона тече до 22 школи”, — розповіла Аїда Яцюрук.

Її сусідка Людмила Федорчук говорить, що через постійне витікання каналізаційних стоків для мешканців будинку ускладнився доступ до під\’їздів і підвалів.

“Зараз ми дощок наносили, бо ходити немає як. Тут вода, буває, стоїть по коліна. І стоїть так, що навіть у землю не всотується. Десь на 15-20 сантиметрів. Я сама особисто затуляла прорив на трубі пляшками, бо ж воно усе на поверхню пливе. Не можливо у підвал пройти, а там — лічильники”, — каже Людмила Федорчук.

“Спочатку ми звернулися до місцевого ЖЕКу, до диспетчера. Вона сказала, що зафіксувала виклик і подала заявку до водоканалу. Водоканал відправив машину. Працівники приїхали із тросом, але прочистити не змогли. Наступного дня повітрям видували, але це також не дало результатів”, — сказала мешканка будинку Аїда Яцюрук.

Під час знімання сюжету до диспетчерської служби КП “Житомирводоканал” телефонувала мешканка будинку Світлана Гуюк.

Журналістам головний інженер “Житомирводоканалу” Сергій Єрьомін сказав, що у Житомирі працює одна бригада, яка займається ліквідацією таких поривів, і вона зараз залучена до робіт на іншому об’єкті. За його словами, займатися роботами біля цього житлового будинку планують розпочати 6 вересня.

“Лише завтра (6 вересня — ред.) бригада виїде і буде розкопувати. Там перелом труби. Ми неодноразово виїжджали, чистили, але там знову все забивається. Все, що потрапляє у каналізацію, створює пробки. А туди потрапляють і рушники, і грубі відходи, і все що завгодно. Поки наша бригада нічого зробити не може, тож, потрібно розкопувати. у нас лише одна бригада, а в її складі два працівники-фахівці, які можуть виконувати такі роботи. Планували виїхати на цей об\’єкт у понеділок, але, на жаль, сталося пошкодження на міській каналізаційній насосній станції по вулиці Чуднівській, 3-а, на напірному колекторі, — і бригада другий день поспіль працює там”, — розповів Сергій Єрьомін.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img