Свіжі новини
ГоловнаПодіїЗа неякісну реконструкцію очисних споруд на Житомирщині підрядник заплатить понад 350 тис....

За неякісну реконструкцію очисних споруд на Житомирщині підрядник заплатить понад 350 тис. грн

За позовом прокурорів Звягельської (раніше Новоград-Волинської) окружної прокуратури з приватного товариства стягнуто понад 350 тис. грн штрафу та збитків, заподіяних під час реконструкції очисних споруд у Ємільчинській громаді.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

Йдеться про приватне товариство, яке у 2017 році зобов’язалося реконструювати та технічно переобладнати каналізаційну систему у смт Ємільчине. За укладеним з департаментом Житомирської держадміністрації договором, за комплекс робіт виконавцю перераховано з бюджету 3,4 млн грн.

Проте прокурори встановили, що виконана підрядником технічна реконструкція очисних споруд не відповідає вимогам проектно-кошторисної документації та нормативно-правових актів у галузі будівництва. А до офіційних документів внесено неправдиві відомості щодо об’ємів виконаних робіт. Ці порушення розслідувалися у межах кримінального провадження.

За висновками судово-будівельної експертизи, окремі цикли такого «технічного переоснащення» взагалі непридатні функціонувати за призначенням, у зв’язку з чим мають бути перероблені. Загальна вартість таких робіт, а також штрафів за неякісно виконану реконструкцію становить понад 350 тис. грн.

З огляду на виявлені порушення, прокурори звернулися до місцевого господарського суду про стягнення з підрядника заподіяних державі збитків. Суд визнав вимоги прокуратури обґрунтованими.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img