Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирі 18-річний хлопець виготовляє африканські музичні інструменти. ВІДЕО

У Житомирі 18-річний хлопець виготовляє африканські музичні інструменти. ВІДЕО

Житомирянин Юрій Прилипко навчається на четвертому курсі Житомирського технологічного фахового коледжу за спеціальністю “Меблеві технології”. Пів року тому він виготовив свій перший музичний інструмент — калімбу.

Юрій розповів, що його захоплення з африканським музичним інструментом розпочалося з перегляду відео на YouTube.

“Дуже багато деревообробників шукають інформацію, вводячи в пошукову стрічку “wood making”. Одного разу я так ввів запит, і дивився відео, де якийсь хлопець з Японії виготовляв ці калімби, африканський музичний інструмент. Після цього я почав гуглити більше інформації про ці калімби. Дізнався, що це африканський інструмент, і на початку їх виготовляли з кокосових горіхів, а ламелі були дерев\’яними”, — говорить майстер.

Зі слів Юрія, йому сподобалася ця технологія, і він вирішив спробувати створити калімбу власноруч.

“Пів року тому я вирішив зробити калімбу з резонуючим отвором. Я грав на ній деякий час і зрозумів, що треба далі йти робити щось новеньке. Однак для виготовлення калімб з резонуючим отвором потрібно спеціальне обладнання, якого у мене немає, а я роблю вручну”, — каже Юрій Прилипко.Майстер розповідає, що він зацікавився роботою з деревом ще в школі.

“Я був типовий школяр, і під час уроків трудового навчання мені сподобалося вирізати щось із фанери. Потім я вирішив піти далі і почав працювати з деревом. З часом ця зацікавленість переросла у створення калімби. Це було десь у восьмому класі. Згодом мене все більше цікавила деревина, різні породи і методи обробки. Коли я вчився в дев\’ятому класі, я вирішив вступити до Житомирського університету, щоб навчатися на меблеві технології. Там я отримав гарну базу знань, яка допомогла мені створити свою першу калімбу”, — говорить Юрій.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img