Свіжі новини
ГоловнаПодіїНа Житомирщині суд оштрафував жительку громади за корупційні дії

На Житомирщині суд оштрафував жительку громади за корупційні дії

Жителька однієї із громад Житомирського району, прикриваючись мандатом депутатки сільської ради, намагалася залишитися на керівній посаді після звільнення — суд оштрафував її за порушення Закону України “Про запобігання корупції”.

Про це розповіла речниця обласної прокуратури Тетяна Гоша.

За її словами, депутатка сільської ради посідала посаду директора будинку культури, а коли її звільнили — після реорганізації закладу — написала заяву до сільської ради з проханням залишити її на посаді. Суд розцінив такі дії обвинувачуваної як конфлікт інтересів.

“Прокурори у суді довели, що депутатка сільської ради, директорка будинку культури, надіславши до сесії сільської ради запит з особистих питань, діяла в умовах реального конфлікту інтересів. Не бажаючи бути звільненою із посади керівника закладу, який реорганізовується, вона звернулася до депутатів сільської ради з проханням захистити її власні інтереси та залишити на посаді директорки закладу культури. Тож, такими діями депутатка порушила Закон України “Про запобігання корупції”, яким забороняється використання статусу депутата у приватних інтересах”, — сказала Тетяна Гоша.

За участі прокурорів Радомишльського відділу Коростишівської окружної прокуратури суд визнав депутатку Житомирського району винною у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією (ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП).

Депутатку сільської ради оштрафували на суму 3400 гривень.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img