Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирі працює нова пожежна частина, склад якої спеціалізується на ліквідації наслідків...

У Житомирі працює нова пожежна частина, склад якої спеціалізується на ліквідації наслідків обстрілів. ВІДЕО

Повномасштабне вторгнення спричинило чимало викликів для кожного українця. Навіть тим, хто щодня стикається з вогнем та небезпекою, доводилось звикати до нових умов. Після 24-го лютого 2022-го року в Україні виникла потреба створити спеціальні загони рятувальників, котрі б спеціалізувалися саме на ліквідації ракетно-бомбових ударів. Такі підрозділи створили і у Житомирській області.

Роботи тривали з серпня минулого року, але попри ремонт, частина функціонує вже рік. За цей час рятувальники встигли допомогти сотням людей як в Житомирській, так і інших областях України.

У Херсоні житомирські рятувальники перебували близько місяця. Кажуть, наслідки приходу туди руського міра вражали. Але більше вражали люди, котрі попри усе пережите посміхалися.

Окрім Херсону, спецзагін з Житомирщини, працював в Донецькій, Харківській та Дніпропетровській областях. Кажуть, робіт виконують багато, але про всі розповідати не можна.

Сьогодні частину офіційно відкрили, а з нагоди Дня рятувальника кращих з кращих відзначили представники обласної та міської влади.

Усього частина нараховує 78 чоловік особового складу та близько 30 одиниць техніки. В планах збільшити цю кількість до 50.

Ваша стаття
Попередня стаття
Наступна стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img