Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаДепутат від "Слуги народу" пропонує в’язням крутити педалі, а за це достроково...

Депутат від \”Слуги народу\” пропонує в’язням крутити педалі, а за це достроково вийти з вʼязниці

Народний депутат від “Слуг народу” Сергій Гривко зареєстрував у парламенті, як сам каже, «креативний» законопроект № 10057, яким збирається мотивувати ув’язнених на дострокове звільнення шляхом генерування електроенергії через велогенераційні установки, розміщені в тюремних стінах.

«Його (законопроекту, – Ред.) концептуальна суть проста, – пояснює Гривко. – Мотивувати 50 тис в\’язнів генерувати електроенергію через велогенараційні установки. Якщо впродовж місяця вони будуть виконувати норми визначені Міністерством Юстиції, то термін ув\’язнення зменшиться на 3 дні, але не більше 10 місяців в рік. Тобто за рік в\’язень може зменшити термін ув\’язнення на 30 днів».

На думку народного обранця, реалізація ініційованого ним законопроекту дозволить зекономити на утриманні в’язнів – до 8% від нинішніх щорічних витрат, приблизно 200 мільйонів гривень.

«Цим законопроектом показую альтернативні можливості для наповнення енергетичної системи, які можливо імплементувати у активний спорт, спортивні зали та інші структури. Було б круто побачити тренажерний зал, який генерує електроенергію», – додав нардеп.

Щоправда, поки що не зрозуміло де і в яких пенітенціарних установах розмістити ці велогенератори й скільки коштів потрібно для реалізації «тюремного» енергетичного проекту.

Сергій Гривко – співініціатор скандального законопроєкту №7351 який надавав право самостійно командирами убивати військовослужбовців за невиконання наказів без будь-яких доведених належним чином обставин. Законопроєкт оцінений у ЗМІ як спроба відновити смертну кару в Україні. Законопроєктом пропонувалось прибрати рядок «не призводячи до смерті військовослужбовця» із cт.22 «Статут внутрішньої служби Збройних Сил України». Законопроєкт пройшов профільну раду, зазнав значної критики у соцмережах та ЗМІ та був без пояснень відкликаний, згодом, 24 травня, без пояснень причин, у законопроєкту змінився авторський колектив, а партія відповилась коментувати законопроєкт.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img