Свіжі новини

ГоловнаТоп-новиниЧерез відсутність укриття у селі Миропільської громади учні навчаються в чотирьох приміщеннях....

Через відсутність укриття у селі Миропільської громади учні навчаються в чотирьох приміщеннях. ВІДЕО

У селі Печанівка Миропільської громади через відсутність укриття учні ліцею другий рік навчаються у чотирьох приміщеннях: двох дитячих садках, сільській раді та будинку культури.

Про це розповів директор печанівського ліцею Микола Яремчук.

За його словами, ця ситуація створює незручності як для вчителів, так і для 133 учнів.

“Перерва триває всього 10 хвилин, і в цей короткий час потрібно встигнути прибігти, взяти необхідні матеріали і знову бігти до іншого класу, в інше приміщення. Крім того, в принципі, методичного кабінету немає, тому викручуємося та працюємо, як можемо”, — говорить Микола Яремчук.

Директор печанівського ліцею розповів, що початкові класи навчаються у дитячому садку “Калинонька”. Освітяни облаштували там кабінети та укриття для цього закладу.

“Ми працюємо в тісноті, але, можна сказати, не в образі. На сьогоднішній день місць вистачає, хоча нам довелося трохи потіснити дитячий садочок”, — сказав Микола Яремчук.

Дочка Аліни Мироновської навчається у третьому класі ліцею. Зі слів жінки, проєкт будівництва укриття для ліцею вже готовий. З селищного бюджету виділили 630 тисяч гривень, а також два мільйони гривень на початок будівництва. Проте, поки що не визначена точна дата початку будівництва.

“Орієнтовно, будівництво укриття планується під землею, а над ним, на поверхні, побудують спортивну залу. Ця спортивна зала має бути там згідно вимог і це рішення прийняли депутати, щоб використовувати міцний дах укриття для будівництва спортивної зали”, — каже Аліна Мироновська.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img