Свіжі новини
ГоловнаПодіїУрок з мінної безпеки відбувся в одній із шкіл Житомира

Урок з мінної безпеки відбувся в одній із шкіл Житомира

Щоб навчити дітей, як діяти у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, 22 вересня фахівці ДСНС провели урок з мінної безпеки для учнів 2-х та 3-х класів Житомирського ліцею №7.

Рятувальники, використовуючи 3D макети вибухонебезпечних предметів, розповіли про найпоширеніші види таких предметів. Школярам нагадали алгоритм дій при їх виявленні.

Зокрема, всім наголосили, що у разі виявлення такого предмета слід відійти на безпечну відстань і терміново повідомити Службу порятунку за номером 101, в жодному разі не торкаючись боєприпасів. Хлопці та дівчата дізналися, як піротехніки вилучають та знищують вибухонебезпечні предмети, які існують офіційні маркувальні знаки, що позначають заміновані території. Надзвичайники пояснили, як ворог може маскувати вибухонебезпечні предмети під звичні нам речі: іграшки, книжки тощо.

Школярів попередили про наслідки нехтування цими правилами і закликали не ігнорувати застережень рятувальників. Урок був насичений цікавими завданнями, мультфільмами і відео. Діти не сумували, ділились життєвими історіями та задавали питання. Наприкінці заходу всі отримали у подарунок розмальовки та ігри від UNICEF Ukraine для закріплення пройденого матеріалу.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img