Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаУ Малині головлікаря міської лікарні призначили без конкурсу

У Малині головлікаря міської лікарні призначили без конкурсу

У Малині головного лікаря міської лікарні призначили без конкурсу.

У Малині головлікаря міської лікарні призначили без конкурсу

Про це інформує Малин.Медіа.

Хроніка подій вчорашнього дня.

16:00. На сайті Суспільне-Житомир з’являється новина:

«У Малині на Житомирщині представили нового керівника міської лікарні: що відомо”

У Малині головлікаря міської лікарні призначили без конкурсу

21 вересня у Малинській міській лікарні колективу представили нового керівника медзакладу: ним став Володимир Долот, який до цього працював завідувачем дитячої поліклініки у Києві. Про це з Малина повідомляють кореспонденти Суспільного».

Окей. Призначили то й добре. А що там мерія каже?

На сайті мерії нічого. У фейсбуці на сторінці мерії — нічого. На сторінці мера останній допис — не про лікарню…

Близько 20-ї години у фейсбуці мерія повідомила:

«Сьогодні колективу КНП «Малинська міська лікарня» керівництвом громади та керівництвом департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА було представлено директора цього закладу — Володимира Долота. Він має значний медичний та управлінський досвід.

У Малині головлікаря міської лікарні призначили без конкурсу

Перші враження від зустрічі з медиками у нового директора — позитивні.

— Колектив мене зустрів гарно. Сподіваюся, що у нас все буде добре, все вийде, — зазначив у розмові Володимир Денисович.»

На сайті мерії ще й сьогодні нема нічого (той сайт окрема розмова).

Зараз я пишу не про Володимира Долота, а про тотальне ігнорування будь-яких правил.

Ну харашо. Привезли ви директора. Нема проблеми — привезіть хоч з Африки, якщо він буде ефективний і не дуже дорогий.

Але, що робити з ЗАКОНОМ? Чи не забагато списуєте на те, що «війна спише»?

«А шо не так?» — у відповідь (і здивовані очі).

Та все не так.

Закон України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» — ЧИННИЙ.

Серед іншого там є:

«Керівники державних та комунальних закладів охорони здоров’я призначаються на посаду уповноваженим виконавчим органом управління власника закладу охорони здоров’я на конкурсній основі шляхом укладання з ними контракту на строк від трьох до п’яти років.

Порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я та порядок укладання контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я, а також типова форма такого контракту затверджуються Кабінетом Міністрів України».

Перечитайте уважно — НА КОНКУРСНІЙ ОСНОВІ. І є якийсь там порядок. А що в порядку?

«Порядок визначає механізм проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я (далі — конкурс).

Підставою для проведення конкурсу є рішення органу управління, яке приймається протягом трьох робочих днів з моменту виникнення вакантної посади.

Конкурс складається з таких етапів:

1) прийняття рішення про проведення конкурсу;
2) формування конкурсної комісії (у разі необхідності оновлення її складу);
3) підготовка до проведення конкурсу (оприлюднення оголошення про проведення конкурсу, прийняття документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі, перевірка поданих документів на відповідність установленим вимогам);
4) проведення конкурсу (заслуховування конкурсної пропозиції та проведення співбесіди з кандидатами (претендентами), визначення переможця конкурсу);
5) оприлюднення результатів конкурсу».
Шановне «керівництво громади», скільки ви будете робити спроб пропетляти поміж краплинами дощу й не намокнути?

А знаєте, громадо, чому вони так роблять? Вони звикли до цього. У них закони — це два важелі гусеничного трактора. Туди-сюди. Сюди-туди. Правіше-лівіше.

Пам’ятаєте, як нещодавно стали «боронити» Калюжу? Відмовчалися. Давно зрозуміли, що це найефективніша лінія поведінки. Бо окрім галасу у фейсбуці — нічого не буде.

Але хай там як, «керівництво громади та керівництво департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА» могли представити тільки «т.в.о. директора».

І риторичне запитання: у Малині керує «ОВА» чи міський голова? У нас діють правила військової адміністрації чи місцевого самоврядування?

P.S. Не знаю, хто такий Володимир Долот, але з відкритої інформації можна зрозуміти — він знає правила й мав би сказати: «Стоп, стоп, хлопці! Ми ж тут порушуємо…»

Дуже важливий P.S.S. Cт. 10 Закону №389 дозволяє у період воєнного стану призначати на посади в ОМС, а також на посади керівників комунальних закладів, установ та підприємств без конкурсу.

Мені мало б бути соромно за цей розводняк з конкурсом, який не треба насправді проводити (бо війна ж, знаєте), але це не так. Бо те саме було й до війни. Можемо згадати, для прикладу, Миколу Поліновського — привели, показали, дали булаву. То був і весь конкурс. Але чекайте… Може тоді був «режим короноварісу»?! Куди не кинеш оком — кругом «підстави». Ігнорувати нас.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img