Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаПро Гетманцева і польську модель оподаткування

Про Гетманцева і польську модель оподаткування

В поточній ситуації нав’язування польської моделі оподаткування для ФОПів в Україні є хибним і безвідповідальним кроком.

Країні потрібна спрощена універсальна модель, яка не потребує складного адміністрування, численних перевірок та високої вартості роботи податкової влади.

Замість цього нам знову пропонують ускладнити систему оподаткування, де є значний рівень диференціації податків.

Щоби що? Щоб знову посіяти в системі корупційну складову і дати роботу 100-300 податковим юристам?

Нам потрібні реформи, які зменшують корупційні ризики а не збільшують їх, які спрощують перевірку тих осіб, що перевіряють ФОПів, які роблять простішим податковий облік і адміністрування, на рівні скриптів ПЗ, а не групи чиновників на тойотах і мерседесах.

Поляки написали для себе податкову модель, під свою країну, під рівень їх боротьби з корупцією і розвиненість їх ринку. В нас по всіх напрямках є позитивні зрушення, але, вибачте, до Польщі нам ще далеченько.

І знову ж таки ми забуваємо про «податкову конкуренцію в регіоні». Бо якщо ви вліпите 20% ФОПам з ІТ сектору, то отримаєте тупо відтік економічно активного населення в Грузію чи до країн Балтії. Крім того, життя – це не тільки податки, але і безпека, зручність доступу для банківських послуг, вартість життя, якість комунальних послуг і т.д. Податки лише балансують весь цей кошик.

То що ж хоче Гетманцев і Ко? Щоб в Україні залишалось менше українців?

Ну так це мрія путіна. Я вже не вперше помічаю за Данилом прихований саботаж та неповагу до українських реформ та інтересів українського суспільства. Не здивуюсь, якщо через деякий час в його смартфоні відповідні органи знайдуть вказівки від Сівковича чи Сацюка, як їх знайшли у Шуфрича.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img