Свіжі новини
ГоловнаПодії"Укрпошта" зриває передплату української преси

\”Укрпошта\” зриває передплату української преси

Редактори місцевих та національних газет стурбовані тим, що досі не розпочалася передплатна кампанія на 2024 рік, яка традиційно стартує з середини вересня.

Редактори та українці, які чекають на передплату улюблених друкованих видань, звинувачують менеджмент Укрпошти в тому, що поштовий монополіст зволікає зі стартом передплатної кампанії.

“Мало того, що саме Укрпошта фактично змусила нас підняти ціну на передплату наших видань (адже сама підняла тарифи за свої послуги у декілька разів), так ще й передплатну кампанію затягують”, – скаржаться житомирські видавці преси.

Як стало відомо сайтові Житомир-Онлайн, передплатна кампанія на 2024 рік в Укрпошті почнеться не раніше 1 листопада (!!!).

На думку видавців преси, затягування старту передплатної кампанії позначиться на рівні передплати на періодичні видання. Адже читачі хочуть зробити передплату сьогодні – коли ще немає великих платіжок за комунальні послуги, що зазвичай нараховуються в зимовий період зі стартом опалювального сезону. У черговий раз Укрпошта підставляє газетярів, тож говорити про надійне партнерство, на жаль, не доводиться.

Це загрожує тим, що редакції можуть не добрати свої тиражі. Через непартнерське ставлення Укрпошти, що проявлялося і в несвоєчасній доставці газет до читачів, і постійному й необґрунтованому підвищенні цін на свої послуги тощо, газетярі вже й так зазнали чималих збитків у попередні роки, зокрема і втратили тиражі. Ситуація з доступом українців до преси є надзвичайною і однозначно потребує втручання уряду, який чомусь відмовчується з приводу цієї проблеми.

Доставка періодики «Укрпоштою» не витримує жодної критики. До редакції сайту Житомир-Онлайн по декілька разів на день телефонують мешканці Житомирської області зі скаргою на те, що “Укрпошта” не приносить (і не привозить вчасно) людям вже передплачену пресу. Це підтверджують також видавці та головні редактори українських друкованих ЗМІ, як загальнодержавної, так і регіональної сфери розповсюдження, адже до їх редакції щодня зі скаргами на Укрпошту телефонують більше десятка людей.

Чому поштову реформу називають “Здохни, село!”

Експериментальний пілотний проект «Укрпошти» з масовим закриттям сільських стаціонарних відділень зв’язку боляче вдарив по місцевій пресі. Передусім, по районних газетах: різко впали їхні тиражі. На черговому засідання робочої групи з реформування пошти при обласній раді озвучили невтішні результати експерименту: на 15–20% скоротилася кількість передплатників, селяни масово почали переходити на банківські картки для отримання пенсій, бо пересувні поштові відділення приїжджають у села, не дотримуючись графіків роботи. Періодику передплатники отримують із значним запізненням – через тиждень – два з дня виходу газет.

Люди впевнені – Укрпошту хочуть знищити.

"Укрпошта" зриває передплату української преси

Користувачі мережі ФБ читають і перечитують, постять сатиричний антигімн поштовикам «Поштова «рехворма», написаний головою Комарівської ОТГ Юрієм Івановичем Кантуром із такими справедливими словами:

«Йде реформа пошти. Знову плачуть села.
«Економить» кошти братія весела.
Їм-то не звикати: вистачить готівки
На свої зарплати і нові автівки,
Котрі вчасно мають побувати всюди,
Де на них чекають престарілі люди.
Про духовну їжу. Хто підпише здуру
Не газету свіжу,а макулатуру?
Не в ім\’я людини, не на благо преси –
У «рехворми» нині шкурні інтереси.
Думаєте, може, згущую я барви?
Гне прокльони кожен – від Сновська до Варви.
Люд піднявся дибки – то веління часу:
«Пробі!», – стогнуть Ріпки, Бахмач йде на трасу…
Ми ж не проти зміни! Просто до реформи
Дайте в Україні і моральні норми…».

Додати нічого. Про безладдя в поштовій галузі після пілотного експерименту написано лаконічно і точно.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img