Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаДруковані ЗМІ звертаються до Офісу президента, уряду та Верховної Ради щодо необхідності...

Друковані ЗМІ звертаються до Офісу президента, уряду та Верховної Ради щодо необхідності підтримки українських газет під час війни

Понад 120 керівників друкованих ЗМІ під час Всеукраїнської наради редакторів газет, організованої НСЖУ, проголосували за звернення до Офісу президента, уряду та Верховної Ради щодо необхідності підтримки українських газет під час війни та надали Національній спілці журналістів України мандат на початок переговорів з владою.

У зверненні наголошено, що з огляду на важливість інформаційної безпеки в часи війни важливою складовою такої програми має стати підтримка редакцій друкованої преси, особливо на прифронтових та деокупованих територіях.

Така підтримка має стосуватися, зокрема, забезпечення якісної поштової доставки видань, доступності газетного паперу, послуг з друку видань тощо.

«Держава має забезпечити доступ усіх громадян до якісної перевіреної інформації, а отже – сприяти функціонуванню різних видів медіа, в тому числі й друкованих, особливо там, де жодної альтернативи таким виданням немає», – наголосив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Росіяни на захоплених українських територіях відроджують газети, які закрилися 10 років тому і тепер засипають ними окуповані території, а тим часом українська газета на вільній території – зникає”, наголошують редактори.

Ця ідея виникла після всеукраїнської онлайн-наради редакторів газет із питань передплати і поштової доставки преси за участі генерального директора АТ «Укрпошта» Ігоря Смілянського, яка відбулася вчора, 27 вересня.

Друковані ЗМІ звертаються до Офісу президента, уряду та Верховної Ради щодо необхідності підтримки українських газет під час війни
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img