Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаУ Києві дитина прийшла зі садочку з ранами на шиї: малеча розповіла...

У Києві дитина прийшла зі садочку з ранами на шиї: малеча розповіла про знущання

У Києві маленька дівчинка прийшла додому зі саднами на шиї. На питання батьків дитина розповіла, що це зробила вихователька навчального закладу.

Спершу батьки заявили, що поліція відмовилась прийняти заяву, пославшись на недостатні докази, але 18 жовтня стало відомо, що правоохоронці таки почали розслідування за фактом побиття дитини.

У Києві дитина прийшла зі садочку з ранами на шиї: малеча розповіла про знущання

У поліції вказують, що для з\’ясування всіх обставин події та роботи з родиною також залучають співробітників ювенальної поліції. “До Голосіївського управління поліції звернулися батьки дівчинки із заявою про те, що вихователька дошкільного навчального закладу завдала тілесних ушкоджень їхній доньці. Як стало відомо, батьки виявили на шиї дитини подряпини та синці”,– розповіли в пресслужбі.

Поліцейські надали батькам дитини направлення на проходження судово-медичної експертизи. Інцидент зареєстровано за статтею 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу. Після отримання результатів експертизи справу можуть перекваліфікувати, уточнили у поліції.

Деталі моторошної справи

У Голосіївському районі Києва батьки звинуватили виховательку місцевої ясельної групи у побитті їхньої дитини. Маленька дівчинка, якій було лише 2 роки та 9 місяців, прийшла додому з ранами на шиї. Малеча заявила, що це сталося через виховательку, яка нібито била її по губах та по шиї.

Ще вдень, коли дитина була у садочку, до батьків зателефонувала вчителька та розповіла, що подряпала шию дівчинки, коли знімала кофту. Вона попередила, що замазала рани зеленкою. Проте вдома малеча розповіла та показала, як нібито над нею знущалися. Зі слів дівчинки, вихователька била її по шиї та казала поводитися тихо, інакше “мама прийде”.

Дитячий ортопед-травматолог поставив діагноз “поверхнева травма інших частин шиї, садно”, сімейний лікар схарактеризував стан як “середньої тяжкості”. Дитячий невролог діагностував гостру нервову реакцію на стрес.

Після цієї ситуації донька панічно боїться їхати до дитячого садочку і коли ми сідаємо в авто, вона починає боятися і постійно запитує, чи ми веземо її до дитячого садка, – розповідає мама дівчинки.

Батьки одразу подзвонили “102”, однак там їх направили до відділку. Поліція не захотіла приймати заяву, заявивши, що фактів недостатньо. Вихователька так само повідомила правоохоронцям, що зробила це випадково.

Управління освіти Голосіївської адміністрації Києва створили комісію для перевірки інциденту та побували у садочку. У садку нібито ведеться внутрішнє розслідування. Вихователька та її помічниця отримали догани – за те, що не доповіли про ситуацію завідувачці.

У Києві дитина прийшла зі садочку з ранами на шиї: малеча розповіла про знущання
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img