Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаНа Житомирському виконкомі сперечались через зарплату мера та заступників

На Житомирському виконкомі сперечались через зарплату мера та заступників

20 грудня на засіданні виконкому Житомирської міської ради виникла суперечка між депутатом райради Олександром Міщенком та членами виконкому на чолі з міським головою Сергієм Сухомлином. Причиною стали суми зарплат заступників Житомирського мера, які, за словами Міщенка, є більшими, ніж у міського голови, і які можна зменшити.

Після презентації на виконкомі проєкту бюджету Житомирської міської громади на 2024 рік депутат Житомирської райради Олександр Міщенко виступив із зауваженнями до міськради щодо суми, запланованої на 2024 рік на підтримку Сил безпеки та оборони. Він навів у приклад Луцьку міську раду, де, з його слів, на наступний рік в бюджеті на ці цілі запланували мільярд гривень. Тоді як в бюджеті Житомира ця сума закладається на рівні 285,9 мільйона гривень.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин запропонував переглянути бюджет Луцької міської ради на 2023 рік і порівняти суми.

“Підніміть, будь ласка, дані, скільки Луцька міська рада за цей рік виділила грошей на ЗСУ. Може, це все тому, що їх вже все ж дотисли і вони змушені були дати на наступний рік ці вільні залишки, які вони не фінансували в цьому році? І подивіться, скільки Житомирська міська рада всього дала на фінансування ЗСУ. Ми, окрім цих 285 мільйонів, грошима також закладаємо в програмі близько 400 мільйонів на допомогу ЗСУ. Якщо будуть надходження, ми цю суму значно збільшуватимемо. На наступний рік у нас не буде ніяких тротуарів, дитячих майданчиків та іншого. Всі гроші, які в нас будуть, спрямовуватимуться на ЗСУ. Крім того, у бюджеті величезна частина грошей іде на підтримку сімей військових, сімей загиблих військових і їхніх дітей. Це теж великі суми для бюджету. В інших програмах теж закладено багато грошей на оборону — будівництво укріпрайонів, полігонів, реконструкція аеродромів. Зайдете до мене, я вам розповім, скільки ми на ці цілі витратили грошей з бюджету”
, — розповів Сергій Сухомлин.

Депутат Міщенко зазначив, що зекономити можна на преміях і надбавках апарату та підрозділів міської ради, зокрема, на зарплатах заступників мера Житомира.

“Є вже відкриті декларації, і ми вже бачимо, де ваші заступники, керівники апарату міськради отримують по 600-800 тисяч зарплати на рік”, — сказав депутат.

Перша заступниця Житомирського міського голови Світлана Ольшанська у відповідь запитала, чому Міщенко, як депутат райради, не аналізує районний бюджет.

“В адміністрації, наскільки мені відомо, зарплата 20 тисяч на місяць максимум. Це керівництво. А працівники відділів і управлінь мають зарплату на рівні 15 тисяч. Зверніть увагу на зарплату своїх заступників, бо виходить, що їхня зарплата набагато більша, ніж ваша (міського голови — ред.) зарплата”, — сказав Міщенко.

Сергій Сухомлин сказав, що 19 грудня підписав розпорядження щодо скорочення витрат міської ради, яке стосується суттєвого скорочення і штату, і витрат.

“Позавчора ми збирали керівників комунальних підприємств та установ і довели до них план жорсткої економії. До 5 чи до 10 січня вони мають переглянути всі свої плани, позабирати купу всього, що там є, і переходимо в режим жорсткої економії. Пропоную вам проконтролювати те саме по інших громадах, які навколо Житомира, але не платять Житомиру, наприклад, за своїх дітей — заборгованість по одній громаді складає більше п\’яти мільйонів, які теж могли б піти на ЗСУ. В міській раді є люди, які працюють. В перший тиждень війни всі ці люди цілодобово були тут — 40 людей, які тут працювали, виконували роботу і заміщали всю міську раду. Працювали кілька тижнів, а може, і місяць. І ночували тут. Не втекли, хоча мали всі можливості сісти в машини і поїхати за кордон”, — сказав Сергій Сухомлин.

Ваша стаття

Читайте також

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img