Свіжі новини
ГоловнаСвітУ Житомирі хочуть перейменувати вулицю Маликова. ВІДЕО

У Житомирі хочуть перейменувати вулицю Маликова. ВІДЕО

До 27 січня 2024 року депутати Житомирської міської ради мають повноваження на сесії перейменувати топонімічні об\’єкти відповідно до закону України “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії”. Під цей закон також підпадає перейменування вулиці Степана Маликова.

Про це розповів керівник міського юридичного департаменту Євгеній Черниш.

За його словами, якщо депутати міської ради на сесії не приймуть рішення про перейменування вулиці Степана Маликова, то з 27 січня по 27 квітня міський голова може своїм розпорядженням перейменувати цю вулицю, а в подальшому, до 27 липня, таку ініціативу може взяти на себе обласна військова адміністрація.

“У міській раді створена топонімічна група, а саме комісія з топоніміки, яка згідно з установленим порядком розглядає пропозиції та надає власні рекомендації
“, — сказав Євгеній Черниш.

Депутатка Житомирської міської ради, обрана в окрузі №2, який включає вулицю Маликова, Тетяна Онопрієнко розповіла, що процес перейменування слід відтермінувати.

“У сучасних умовах це однозначно не на часі. Питання перейменування слід відтермінувати. Головна причина полягає у надзвичайно складній ситуації в країні, фактично ми переживаємо дуже серйозну кризу у всіх сферах. Більшість людей наразі виступає проти цього процесу, вважаючи його недоречним і вимагаючи його відтермінування після перемоги”, — говорить Тетяна Онопрієнко.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img