Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаЧим займаються безробітні Житомирщини в "Армії відновлення"

Чим займаються безробітні Житомирщини в \”Армії відновлення\”

«Армія відновлення» – це проєкт Міністерства економіки України, який розпочали з метою залучити безробітних людей до наближення перемоги та відбудови нашої країни.

«До видів робіт, які вони виконують, відносяться і плетіння маскувальних сіток, і заготівля дров, і допомога соціально-вразливим верствам населення», — говорить начальниця відділу активних програм зайнятості Житомирського обласного центру зайнятості Олена Мельник.

Проєкт стартував восени 2022 року і за цей час до нього долучилося понад 1300 осіб. Минулоріч участь у програмі брали 34 громади Житомирської області, на даний момент – їх 5.

Окрім зареєстрованих безробітних, у програмі можуть взяти участь внутрішньо-переміщені особи та люди з інвалідністю. За виконану роботу усі вони отримують мінімальну заробітну плату, наразі це 7100 грн.

Минулого року у Новогуйвинській громаді до «Армії відновлення» долучилися 25 людей, цьогоріч до них приєдналися ще 6. Усі вони плетуть маскувальні сітки для наших військових.

Секретар селищної ради розповідає, нещодавно за допомогою їхньої маскувальної сітки, військові «вполювали» тяжку вогнеметну систему «Солнцепьок». Тож припиняти свою справу не збираються, навпаки – вже закупили тканину для літніх сіток. Проєкт «Армія відновлення» не лише приносить користь Збройним силам України, а й допомагає людям соціалізуватися у громаді та здобути страховий стаж.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img