Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаУ Романівській громаді пояснили, чому не вийшли зустрічати загиблого воїна

У Романівській громаді пояснили, чому не вийшли зустрічати загиблого воїна

20 січня користувачі соцмереж почали поширювати інформацію про те, що цього дня під час зустрічі тіла полеглого воїна Ярослава Барбуци з села Раці Романівської громади, не було керівництва громади і супроводу поліції. У Романівській громаді прокоментували ситуацію.

Допис про це 21 січня опублікували й Житомир-Онлайн.

Голова громади розповів, що у Романівській селищній раді відпрацьована процедура поховання полеглих військових — від початку ввезення тіла в громаду до поховання. З його слів, тіла воїнів привозить служба “На щиті”, з якою контакту громада не має — лише через військкомат. При цьому про те, що тіло воїна завозять, у громаді дізнаються в останні пів години, а подекуди і останні хвилини, каже Юрій Чумаченко.

“Як це відбувається? Служба “На щиті” везе тіло воїна в громаду, нам повідомляють, що це орієнтовно буде така-то година. Тіло одразу везуть у морг, там певні процедури відбуваються і на наступний день тіло воїна везуть додому, де проходить поховання. Що відбулося цього разу? У суботу 20 січня тіло полеглого воїна завезли у Романів — як завжди, хто мав бажання з людей, той вийшов. Автобус служби “На щиті” проїхав, не зупиняючись, бо так завжди — вони везуть тіло в морг і їдуть, не спиняючись. Тіло воїна завезли в морг, і уже в неділю були похорони. І тоді в неділю, як це в нас завжди відбувається, коли з моргу везуть тіло воїна додому, на площі в центрі ми організовуємо мітинг за участі місцевих жителів і керівництва селищної ради”, — розповів голова громади.

За словами Юрія Чумаченка, у неділю 21 січня, коли тіло полеглого воїна Ярослава Барбуци везли з моргу до його рідного села Раці, на площі організували живий коридор та меморіальний мітинг, на якому були присутні, в тому числі, і представники керівництва громади.

“І супровід поліції кортежу з тілом воїна теж був у неділю. Тобто в день поховання це все відбулося. Не відбулося цього в повному обсязі і не з тією кількістю людей для “живого коридору”, як того хотіли люди, коли тіло воїна везли в морг. Ми анонсуємо орієнтовну дату і час, коли привезуть тіло воїна, аби люди могли зустріти службу “На щиті”, яка привозить тіла воїнів. Тобто, служба заїхала і, не зупиняючись ніде, повезла тіло воїна в морг. Обурення в населення викликало те, що мало людей були, коли тіло воїна в Романів завезла служба “На щиті” і повезла його в морг. Але в неділю, коли полеглого воїна везли з моргу додому, то все було: і меморіальний мітинг, і “живий коридор”, і керівництво. Я в неділю не зміг бути присутнім на мітингу, бо мене взагалі не було в громаді. На мітингу був мій заступник і був керівник відділу патріотичного виховання. Я хочу сказати, що в громаді не було таких поховань воїнів, щоб на них не було когось з керівництва селищної ради — або я, або мій заступник, ми завжди є”, — сказав Юрій Чумаченко.

Чиновник говорить, що керівництво селищної ради готує офіційну позицію з роз\’ясненням стосовно ситуації, що склалася, яку викладе на офіційному сайті Романівської громади.

У Романівській громаді пояснили, чому не вийшли зустрічати загиблого воїна
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img