Свіжі новини
ГоловнаПодіїЖитомирські екологи дослідили забруднену водойму на околиці міста: перевищення вмісту фосфату та...

Житомирські екологи дослідили забруднену водойму на околиці міста: перевищення вмісту фосфату та азот

Фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу дослідили проби води, взяті із забрудненої нечистотами та сміттям водойми у мікрорайоні Мар\’янівка, що в Житомирі. Результати досліджень передали до поліції.

Про це розповіла керівниця відділу Держекоінспекції Ірина Березюк.

За її словами, зразки для лабораторного дослідження властивостей та складу води у трьох рівчаках, які протікають вздовж вулиці Мар\’янівська та впадають у річку Крошенка, екологи взяли 12 січня 2024 року після того, як у соцмережах жителі прилеглого мікрорайону почали викладати пости про появу канави біля їхніх будинків та неприємний запах від неї. У пробах після досліджень виявили перевищення концентрації шкідливих для довкілля речовин.

“У даних пробах води були перевищення вмісту азоту амонійному — від 3,5 до 5 раз у порівнянні з гранично допустимими концентраціями. Вміст заліза перевищив норму від 11 до 7,3 разів. Також виявили великий вміст фосфатів: від 8, 9 до 5,8. Хімічне споживання кисню було від 25 до 38 раз перевищення. І біохімічне споживання кисню від 60 до 95 раз”, — сказала Ірина Березюк.

Результати досліджень води у цих водоймах, зі слів представниці екоінспекції, надіслали до поліції, а також до Житомирської міськради.

Директор комунального підприємства “Експлуатація штучних споруд” Віталій Ролінський розповів, що 23 січня 2024 року спеціально створена комісія має визначити, звідки стоки потрапляють у струмок.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img