Свіжі новини

ГоловнаТоп-новиниУ Житомирській області приватне товариство незаконно орендувало понад 166 гектарів землі

У Житомирській області приватне товариство незаконно орендувало понад 166 гектарів землі

На Житомирщині прокуратура довела в апеляційній інстанції, що оренда 166 гектарів землі на суму 66 мільйонів гривень приватним товариством була незаконною. Договори оренди землі визнано недійсними, а користувача зобов\’язали повернути землю державі.

Про це розповіла речниця Житомирської обласної прокуратури Тетяна Гоша.

За її словами, землі орендовані приватним товариством розташовані на території Житомирського району.

“У 2015 році місцевий фермер отримав в оренду понад 166 гектарів землі на території Туровецької сільської ради Житомирського району. Це п\’ять окремих ділянок землі вартістю 66 мільйонів гривень. Значна кількість землі призначалася для сільськогосподарського використання, і фермеру за діючими на той час пільговими умовами, їх було надано для створення нового фермерського господарства. Але прокурори виявили, що орендар, який отримав землю без конкурсу, порушив закон. Замість того, щоб вести фермерське господарство, він передав усі земельні ділянки в суборенду іншому товариству”, — сказала Тетяна Гоша.

Суд у першій інстанції відхилив позов прокуратури про визнання недійсними договорів оренди землі державної власності та їх повернення. Прокуратура подала апеляцію, і апеляційний суд підтримав її вимоги, визнавши їх законними.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img