Свіжі новини

ГоловнаСвітІнформація про оборонні підприємства досі знаходиться у відкритому доступі, — Пашинський

Інформація про оборонні підприємства досі знаходиться у відкритому доступі, — Пашинський

Голова Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України (NAUDI) Сергій Пашинський звернувся у відкритому листі до премʼєр-міністра Дениса Шмигаля та Уряду щодо катастрофічної ситуації із захистом інформації про оборонні підприємства у відкритих реєстрах під час війни.

 Інформація про оборонні підприємства досі знаходиться у відкритому доступі, — Пашинський

«Будь-хто через відкриті дані може дізнатися, де будуватиметься завод із виробництва ударних БПЛА, а заплативши невелику суму за доступ до митної бази — отримати інформацію, хто і звідки завозив 120 мм мінометні постріли для українських Сил оборони», — наголосив він.

У своєму листі він наводить приклади того, як абсолютно безплатно будь-хто може дізнатися про місце будівництва заводу «всесвітньо відомих» БПЛА.

«NAUDI змушена констатувати, що за три місяці з дати нашого першого звернення, а також кількох повторних звернень безпосередньо до міністерств, ситуація й досі не зрушила з мертвої точки», — наголосив Пашинський.

За його словами, поки на розгляді центральних органів влади перебуває розв\’язання питання обмеження доступу до реєстрів, країна вже має випадки ракетних обстрілів релокованих у західні регіони країни підприємств ВПК, дані про оренду земельних ділянок яких із дуже точними координатами з’явилися в Земельному кадастрі.

«Доступ до реєстрів потрібно обмежити, і зробити це негайно. NAUDI підіймає це питання вже чотири місяці поспіль — зверталися і до РНБО, і до Служби безпеки України, і до Кабінету міністрів. Усі відомства визнають важливість проблеми, але час іде, а фактичної реакції досі немає. Така ситуація є неприпустимою, вона безпосередньо впливає на стан обороноздатності нашої держави», — наголосив він.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img