Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ житомирському транспорті з`явились нові валідатори. ФОТО

У житомирському транспорті з`явились нові валідатори. ФОТО

На вулицях Житомира з’явились нові червоні автомати, а у транспорті нові валідатори.

Триває процес встановлення на зупинках громадського транспорту Житомира червоних автоматів, з якими будуть мати справу пасажири, що з тих чи інших причин ігнорують банківські картки та полюбляють користуватися готівкою. Саму ж готівку з громадського транспорту Житомира будуть виводити, у цьому питанні Житомир слідує за прикладом інших міст України та ЄС.

Для прикладу: у столиці Швеції – Стокгольмі пасажири на вході у громадський транспорт (автобус, трамвай) прикладають транспортну картку до валідатора або до турнікету (метро, електричка, та річковий трамвай). Водії не приймають оплату за проїзд, вони керують транспортом, а не працюють касирами.

Отже червоний автомат «City card» у Житомирі – що він вмітиме? Наше джерело у транспортних колах розповіло «Фактам Житомира», що пасажир у автоматі зможе наступне:

1. Купити разовий квиток з QR-кодом
2. Купити нову транспортну картку
3. Поповнити транспортну картку

Орієнтовно у Житомирі у найближчий час буде розміщено близько 30 таких автоматів.

Тим часом у тролейбусах та трамваях встановлюють нові валідатори, які за планом мають почати працювати з 11 березня. Вони мають приймати до оплати всі ті самі інструменти: картку житомирянина, транспортну картку, смартфони та інші пристрої безконтактної оплати, а також нові разові квитки з QR-кодом з червоних автоматів. Цей валідатор не видаватиме паперові квитки, вони відходять у минуле.

Що далі? Після встановлення усіх червоних автоматів та налагодження їх роботи водії зможуть видихнути від нав’язаної їм функції приймати готівку.

Також нам обіцяли новий транспортний сайт та багатофункціональний мобільний застосунок.

P.S. У Варшаві валідатори видають паперовий квиток. Але куди Варшаві до продвинутого Житомира…

У житомирському транспорті з`явились нові валідатори. ФОТО
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img