Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаАгрофірму на Житомирщині зобов'язали повернути громаді 66 земельних ділянок

Агрофірму на Житомирщині зобов\’язали повернути громаді 66 земельних ділянок

66 земельних ділянок сільськогосподарського призначення, загальною площею майже 400 гектарів на території Коростенського району, якими користувалося приватне агропідприємство, зобов\’язали передати у комунальну власність Олевської громади — через незаконність їх отримання.

Про це розповіла речниця обласної прокуратури Тетяна Гоша.

За її словами, такий значний масив ріллі, пасовищ та сіножатей, вартістю 31,6 мільйона гривень, у приватну власність агротовариству перейшов у 2021 році внаслідок реформування місцевого колективного сільгосппідприємства.

“Прокурори встановили, що користувач набув таке право на землю незаконно, під виглядом правонаступництва КСП, яке реформували ще у 2005-2006 роках. Фактично реєстрація товариством права приватної власності на землю відбулася на підставі державного акту на право колективної власності. Водночас, згідно із законом, землі реформованих КСП переходять у власність територіальних громад після їх об\’єднання”
, — сказала Тетяна Гоша.

Господарський суд Житомирської області, до якого звернулася Коростенська окружна прокуратура, визнав вимоги обґрунтованими. У результаті Олевська міська рада отримала можливість розпоряджатися землями на власний розсуд — здавати їх оренду, а зароблені до бюджету гроші використовувати для розвитку громади.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img