Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаРозкупили усі книжки про цілителя із Житомирщини, якого називали "українською Вангою". ФОТО

Розкупили усі книжки про цілителя із Житомирщини, якого називали \”українською Вангою\”. ФОТО

Видавництво “Рута” розпродало останнє, 12-те (!!!), видання письменника Олександра Михайлюти про “Дід Петро”.

Ексклюзивне видання про феноменальну особистість планетарного масштабу – народного цілителя, провидця, наділеного Космосом неймовірними здібностями – Петра Дементійовича Утвенка з древнього села Дивин Брусилівського району Житомирської області. Він жив – як старець, а чинив – як Бог. Дослідники занесли ім’я славетного українця до переліку найзнаменитіших пророків, відомих людству. Ім’я Петра Утвенка (Діда Петра) стоїть на рівні з китайським провидцем і науковцем Конфуцієм, зі святим Антонієм, Оленою Блаватською, Євангелією Димитровою (Вангою), ясновидцем Вольфом Мессінгом, пророком Заратустрою, пророком Мухамедом, святими Серафимом Саровським і Сергієм Радонезьким…

Україна і світ ще мають осягнути значення Петра Утвенка, Святого Петра із Дивина, вшанувати його пам’ять належним чином та прилучитися до його невичерпного джерела духовності і добро-творення.

Розкупили усі книжки про цілителя із Житомирщини, якого називали "українською Вангою". ФОТО

Із Вікіпедії:

Утвенко Петро Дементійович, Дивинський Дід, дід Петро з Дивина (01.06.1922, Дивин, Радомисльський повіт, Київська губернія, УСРР − 21.12.2004, Дивин, Брусилівський район, Житомирська область, Україна) — учасник Другої світової війни, знахар, цілитель з Житомирщини, якого дехто називав «українською Вангою».

Життєпис

Петро Утвенко народився у селі Дивин Радомисльського повіту Київської губернії. Нащадок місцевих козаків-українців, які судячи за все переселились з Гетьманщини і осіли тут після подій Коліївщини і розпаду Речі Посполитої, включення земель Правобережжя до складу губерній Російської імперії, про що свідчить зокрема присутність прізвища Утвенко у документах Чернігівського полку епохи Гетьманщини.

Рано втратив батька, ледве сам пережив Голодомор 1933 року.

У лихоліття 1940-х як і багато його однолітків був мобілізований до лав Червоної армії, потрапив на фронт. Кавалер Орденів Слави, двох медалей «За відвагу». Був навідником 45-міліметрової гармати. Пройшов з боями від рідного села аж до Ельби, дістав 11 поранень і 8 контузій.

Після війни жив і працював у своєму селі. Хоча про нього писали мало, але прославився на всю Українську Республіку і весь Радянський Союз як великий цілитель, до нього за порадою не раз приїжджали правлячі керівники країни.

Неодноразово запрошували емігрувати, щоб практикувати закордоном, але він щоразу відмовлявся.

Помер і похований у рідному Дивині.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img