Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаУ Житомирі за 22 млн грн створять муніципальний коворкінг та майстерні для...

У Житомирі за 22 млн грн створять муніципальний коворкінг та майстерні для місцевих і релокованих бізнесів

У Житомирі на базі колишньої аптеки та профтехучилища планують створити муніципальний коворкінг та майстерні для релокованого і місцевого бізнесів. Більшу частину коштів на проєкт нададуть міжнародні донорські фонди за Програмою розвитку від ООН. Проєкт має назву “Лабораторія підприємництва”.

Інформацію про проєкт розміщено на платформі Dream.

“Проєкт спрямований на забезпечення потреб цільових груп в сучасній офісній інфраструктурі для мінімізації початкових інвестицій та операційних витрат на етапі відновлення чи створення нових бізнесів”, – йдеться на Dream.

У описі проєкту вказано, що в рамках реалізації ініціативи планується:

Капітально відремонтувати частину приміщень І-го поверху учбово-лабораторного корпусу Центру професійно-технічної освіти Житомира за адресою: місто Житомир, вулиця Селецька, 5;

За економічною моделлю спільної участі облаштувати на базі відремонтованого приміщення виробничу майстерню для прототипування продукції, по роботі з деревом, металами, полімерами, композитними матеріалами для місцевих мікропідприємців, самозайнятих осіб та студентів. Встановити у майстерні виробниче обладнанням з числовим програмним забезпеченням та 3D-принтерами.

Реконструювати приміщення аптеки по вулиці Київській, 19/2 під адміністративно-офісні приміщення;

На базі відремонтованого приміщення аптеки облаштувати офісний простір спільного використання з гнучкою системою оренди на 24 робочих місця. У приміщенні створять 2 переговорні кімнати та конференц залу на 20 осіб. Коворкінг матиме адресу для реєстрації, консультаційну підтримку з питань бухгалтерського обліку, фінансової звітності тощо для місцевих підприємців та релокованого бізнесу.

Очікуваний бюджет проєкту – 22,3 мільйони гривень. З них 19 мільйонів 171 тисяча 299 гривень – це грантові кошти іноземних партнерів, а 3 мільйони 102 тисячі 648 гривень – з місцевого бюджету Житомирської громади.

У Житомирі за 22 млн грн створять муніципальний коворкінг та майстерні для місцевих і релокованих бізнесів

Більше 14 мільйонів закладено на закупівлю та амортизацію обладнання, більше 6 мільйонів – на саме будівництво.

У Житомирі за 22 млн грн створять муніципальний коворкінг та майстерні для місцевих і релокованих бізнесів

Реалізація проєкту розрахована на 11 місяців. Станом на 11 березня 2024 року проведено технічне обстеження об\’єкту “Реконструкція приміщення аптеки (без зміни зовнішніх геометричних розмірів фундаментів у плані) під адміністративно-офісні приміщення в будівлі за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 19/2”.

Довідково: згідно з інформацією, розміщеною на сайті Житомирської міської ради, минулоріч Житомир став одним із 12-ти переможців-муніципалітетів грантового конкурсу з відновлення інфраструктури, відібраних у конкурсі проєктних ініціатив для муніципалітетів з населенням від 60 000 до 500 000 осіб. Конкурс був оголошений на початку квітня минулого року. Ініціатива спрямована на підвищення конкурентоспроможності та стійкості українських малих і середніх підприємств, особливо з огляду на вступ до ЄС. Реалізується Програмою розвитку ООН (ПРООН) за підтримки міжнародної співпраці ReACT4UA “Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі” та фінансується Урядом Німеччини при реалізаціі німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Ваша стаття

Читайте також

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img