Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаУ громаді на Житомирщині зрубали майже пів тисячі дерев

У громаді на Житомирщині зрубали майже пів тисячі дерев

На території Чижівської громади Звягельського району невідомі вирубали 523 дерева різних порід, завдавши збитків довкіллю на понад пів мільйона гривень. Для встановлення причетних осіб екоінспектори звернулися до поліції.

Про це йдеться на офіційному сайті Державної екологічної інспекції Поліського округу.

Згідно з інформацією факт вирубування дерев між селами Рихальське та Стара Гута, ймовірно, без дозвільних документів екоінспектори виявили два місяці тому, реагуючи на звернення, яке надійшло на телефонну “гарячу лінію” відомства.

“Спеціалісти інспекції звернулися до Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області щодо можливого користувача/орендаря цією земельною ділянкою. У відповіді сказано, що ця земельна ділянка є несформованою та перебуває в межах населеного пункту села Рихальське Чижівської громади. Із таким самим запитом екоінспектори звернулися до Чижівської сільради, проте відповіді досі не отримали”, — йдеться у повідомленні.

За підрахунками екоінспекторів, незаконна вирубка дерев у громаді завдала збитків довкіллю на суму 427 236,5 гривень.

За результатами проведеного обстеження матеріали скерували на адресу Слідчого управління ГУНП в Житомирській області — для встановлення осіб, які могли бути причетними до вирізання дерев та відповідно притягнення їх до відповідальності.

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img