Свіжі новини

ГоловнаКультураУ Житомирі попрощалися із заслуженим лікарем України Олександром Торбасом

У Житомирі попрощалися із заслуженим лікарем України Олександром Торбасом

1 червня у Житомирі попрощалися із очільником обласного департаменту охорони здоров\’я — заслуженим лікарем України, кандидатом наук з державного управління Олександром Торбасом.

У Житомирі попрощалися із заслуженим лікарем України Олександром Торбасом

Олександр Торбас помер 30 травня 2024 року на 66 році життя після тяжкої хвороби. У медичній галузі Житомирської області він працював близько 40 років — спочатку лікарем у центральній районній лікарні, згодом в обласному управлінні охорони здоров’я, яке очолював з 2011 по 2017 роки. Також упродовж шести років був керівником обласного центру вертебрології і реабілітації.

З квітня 2023 року працював директором департаменту охорони здоров\’я Житомирської ОВА.

Директор госпіталю ветеранів війни Павло Журбенко розповів Суспільному, що разом з Олександром Торбасом пропрацював кілька десятиліть.

“За сприяння Олександра Торбаса були запроваджені сучасні методи лікування військовослужбовців, закуплене нове обладнання. Він постійно був на зв’язку, цікавився проблемами госпіталю”, — каже Павло Журбенко.

“Олександр Торбас був керівником, на якого можна було рівнятися — він вмів спілкуватися з підлеглими, виявляв толерантність, не був категоричним, але водночас був вимогливим керівником. Олександр Михайлович працював керівником медичної галузі у складні для країни роки. Незважаючи на це, завжди були найкращі результати”, — сказав медичний директор житомирської міської лікарні №2 Житомира Віктор Помирляну.

“Ми часто спілкувалися з Олександром Торбасом — хочу відмітити його людяність і бажання завжди прийти на допомогу. Коли виникали проблеми, можна було завжди підійти проконсультуватися, спитати поради. Нам буде його не вистачати”, — говорить лікар-кардіолог Володимир Галаган.

Поховали Олександра Торбаса на Корбутівському кладовищі.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img