Свіжі новини
ГоловнаПодіїДе у Житомирі краще обміняти валюту

Де у Житомирі краще обміняти валюту

Ясна річ, що в банках або в обмінниках. На «чорному» ринку, у мінял, вас можуть легко надурити, підсунуть фальшиву купюру або недодадуть всю суму. У банках обміняти гроші найбільш безпечніше, там видають квітанцію і справжні банкноти, в обмінниках теж процедура обміну офіційна, проста і швидка.

Житомиряни полюбляють купувати/продавати долари і євро в обмінниках поблизу Житнього ринку. Там працює декілька обмінних пунктів з досить таки низькою комісією. Проте часто трапляються черги і стаються перебої з доставкою готівки.

Зараз банкам й обмінникам дозволено застосовувати так званий «плаваючий» курс, тобто зранку долар можуть продавати за одним курсом, а через декілька годин – за іншим. Деякі клієнти не можуть зорієнтуватися при таких «гойдалках» й дещо втрачають на курсовій різниці.

Отож, якщо ви зібралися обміняти валюту, то поспішати не потрібно. Варто обійти декілька банків й обмінних пунктів та вибрати оптимальний варіант. Досвідчені експерти також радять міняти валюту тільки в бізнес-час, тобто тоді, коли проходять торги на міжбанку. Це з 10:00 до 17:00 у робочі дні.

На вихідні чи святкові дні обмінники й банки ставлять менш вигідний курс. Кажуть, що краще купувати валюту на початку місяця, оскільки в середині та кінці місяця відбуваються виплати бюджетникам.

Якщо вирішили зняти готівку в банкоматі за кордоном, дізнайтеся про комісію. Часто вона фіксована і тому невигідно знімати маленьку суму грошей. Також варто порівнювати курси в різних банках і обмінниках заздалегідь. Можна перевірити курс в онлайн-банкінгу.

В Житомирі працює чимало офіційних пунктів, де можна вигідно, а головне безпечно провести обмінні валютні операції. Основне – не поспішати, а порівнювати та аналізувати.

Володимир Суботенко
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img