Свіжі новини
ГоловнаСвітПомер після відвідин ТЦК: слідча комісія вимагатиме змінити керівництво терцентру комплектування на...

Помер після відвідин ТЦК: слідча комісія вимагатиме змінити керівництво терцентру комплектування на Житомирщині

Члени тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради вимагатимуть від командування ЗСУ змінити керівництво Звягельського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, після відвідин якого помер 32-річний житель Баранівки Сергій Ковальчук.

Про це сказала народна депутатка та членкиня тимчасової слідчої комісії Верховної ради України Юлія Яцик.

За її словами, рішення ухвалили за результатами засідання парламентської ТСК, яка розглядає випадок смерті Сергія Ковальчука з Баранівки після відвідування ним другого відділу Звягельського районного ТЦК та СП.

Яцик сказала, що комісія буде вимагати від Головнокомандувача і командування Сухопутних військ зміни керівництва Звягельського РТЦК та СП, оскільки керівник не впорався зі своїми посадовими обов’язками і не зміг організувати роботу своїх підлеглих в рамках закону.

Зі слів народної депутатки, командування Сухопутних військ ЗСУ призначило службову перевірку. Також поліція відкрила кримінальне провадження за фактом настання смерті і призначила комплексну судово-медичну експертизу для встановлення причин смерті Сергія Ковальчука.

“В свідоцтві про смерть зазначено, що причиною смерті стали множині черепно-мозкові травми голови зі зміщенням кісток черепа. Про те, що колись цей загиблий хворів на епілепсію, нам про це нічого не відомо. Родичі загиблого також стверджують, що такого діагнозу у нього ніколи не було. В тому числі, підтвердження висновку лікаря про причину смерті немає навіть якихось інших ознак, які б могли свідчити про наявність у нього епілепсії, також не було. Тому ми це відкидаємо”, — розповіла Юлія Яцик.

За словами Юлії Яцик, тимчасова слідча комісія не може втручатися у хід розслідування, але триматиме справу на контролі.

“Станом на сьогодні ми розглянули понад 3200 скарг. Понад 56 заяв ми розглянули на минулому засіданні тимчасової слідчої комісії. Плануємо ще засідання окремі по окремих областях і за окремими конкретними порушеннями. У тому числі, будемо викликати ВЛК щодо надання висновків про придатність людини, коли в неї взагалі немає підстав для мобілізації”, — сказала народна депутатка.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img