Свіжі новини

ГоловнаКультураУкраїна сьогодні розпочинає офіційні переговори про вступ до ЄС

Україна сьогодні розпочинає офіційні переговори про вступ до ЄС

Сьогодні, 25 червня мають офіційно розпочатися переговори про вступ України до Європейського Союзу. З цим історичним кроком вже привітала українців президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

“Вітаємо Молдову та Україну з початком переговорів про вступ. Це дуже хороша новина для народу України, Молдови та всього Європейського Союзу. Шлях попереду буде складним, але сповненим можливостей. Бажаємо вдалого початку переговорів”, – зазначила вона.

Зауважмо, що старт переговорів про вступ до ЄС заплановано на Першій міжурядовій конференції, що сьогодні проходитиме в Люксембурзі. Початок заходу о 15:30 за місцевим часом (о 16:30 за Києвом).

Що це означає

Ця Міжурядова конференція стане початком офіційних переговорів між країною-кандидатом та урядами країн – членів ЄС для обговорення та узгодження положень майбутнього договору про вступ країни-кандидата до блоку. При цьому переговори про вступ почнуться не тільки з Україною, а й з Модовою.

Відомо, що українську делегацію на заході очолить віцепрем\’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. З боку ЄС очільник МЗС Бельгії Аджа Лябіб і комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Олівер Варгеї. Члени блоку будуть представлені на рівні міністрів з європейських питань.

Під час заходу ЄС представить переговорну рамку, що визначає принципи та основи подальших переговорів. Крім того, як Україна, так і представники Євросоюзу представлять свої переговорні делегації та обміняються вступними заявами.

Загалом цей захід покликаний обговорити та погодити майбутній договір про членство. Наступний крок після старту перемовин очікується вже у липні, під час якого Україна зробить оцінку відповідності свого законодавства у низці сфер і розумітиме подальші зобов\’язання.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img