Свіжі новини
ГоловнаПодіїВода у річці Тетерів у районі обох пляжів у житомирському Гідропарку непридатна...

Вода у річці Тетерів у районі обох пляжів у житомирському Гідропарку непридатна для купання

Вода у річці Тетерів у районі обох пляжів у житомирському Гідропарку непридатна для купання. Результати її проб, які 4 липня дослідили місцеві епідеміологи, показали наявність кишкової палички.

Про це розповів завідувач Житомирського райвідділу обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Іван Нечипорук.

За його словами, у річці Тетерів у районі обох пляжів — дорослого та дитячого — проби води беруть щотижня. Висновок фахівців після останніх досліджень: вода, окрім перевищеного вмісту в ній кишкової палички, не відповідає нормам і за деякими іншими показниками.

“Зокрема, у воді виявили перевищення біологічного споживання кисню. Тобто за п\’ять днів вміст кисню становить 9,8 міліграм на 1 літр води — при нормі не більше 3 міліграмів. Щодо лактозу позитивних кишкових паличок у воді річки, то на обох пляжах їх вміст становить 240 тисяч — при нормі 5 тисяч як для цієї водойми. Тільки хімічне споживання кисню у воді більш-менш у нормі: 30 міліграмів на 1 літр води. Також у відібраних пробах в пробах у воді не виявили патогенної мікрофлори”, — сказав Іван Нечипорук.

Купатися у такій воді житомирські епідеміологи не радять, бо перенасичена кишковою паличкою вона може спричинити виникнення деяких хвороб.

“Особливо небезпечним купання у такій воді може бути для дітей. Потрапляння кишкової палички в дитячий організм може викликати ротовірусну інфекцію, спричиняти гастрит та інші недуги, пов\’язані із функціонуванням шлунково-кишкового тракту, не кажучи вже про дизентерію та інші хвороби”, — розповів фахівець центру контролю та профілактики хвороб.

Іван Нечипорук також сказав, що один раз на місяць фахівці центру беруть проби води на дослідження у водоймах в районі інших офіційних пляжів області та в біля стихійних місць купання. Результати перевірок передають у відповідні служби, зокрема, і в адміністрацію Гідропарку та органи місцевого самоврядування. І там вже на власний розсуд можуть ухвалювати рішення про заборону купання.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img