Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаУ житомирському ТТУ дефіцит водіїв

У житомирському ТТУ дефіцит водіїв

У Житомирі нестача водіїв комунального транспорту. 16 липня заступник міського голови розповів журналістам подробиці цієї проблеми.

«На сьогодні, якщо говорити про всіх наших перевізників, то в усіх дефіцит кадрів, саме водіїв, і в автобусному парку, і та сама ситуація в нас в комунальному підприємстві ТТУ. На сьогодні не вистачає водіїв десь 20% від загальної кількості. Це приблизно до 30 водіїв. Через мобілізацію теж нестача, з ТТУ до 100 чоловіків було мобілізовано. Якщо говорити за автобусний парк, там в більшості випадків це чоловіки, і ми всі знаємо, яка там ситуація, і не тільки в комунального перевізника, а й в приватного. На сьогодні дефіцит водіїв в нашому автобусному парку це практично половина. Із 108 працівників, які потрібні для того, щоб виконувались графіки вчасно, і виходив весь рухомий склад, у нас від 58 до 63 коливання протягом місця, така кількість», – каже заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Комунальники задля заповнення вакантних місць проводять безоплатні курси підготовки водіїв тролейбусів, які тривають три місяці: два з них це вивчення теорії, та один практики.

«КП завжди проводить набір на курси, вони безкоштовні. Останній випуск це було 10 водіїв, з яких 3 чоловіки та 7 жінок. Залишилось працювати після проходження курсів 9 людей, двоє чоловіків та семеро жінок», – розповідає заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Наші журналісти поспілкувались з водійкою, яка пройшла навчальні курси.

«Все добре. Викладачі вимагають, щоб знали саме теорію. Знати потрібно, щоб потім вміти розбиратись, яка поломка»,- говорить водійка тролейбуса Ніна Неподобна.

Комунальники кажуть, що більш ніж половина водіїв тролейбусів – це жінки.

«Це мрія була моя давно вже. Працюю сама вже 1,5 місяця. Мені подобається їздити містом, за кермом, це моє. От люблю я кермо, авто. Потрібно, щоб людина хотіла цього. Бо дійсно, коли тобі подобається і ти з задоволенням ходиш на роботу», – каже водійка тролейбуса Ніна Неподобна.

Працівники комунального підприємства проводять новий набір на курси.

«Якщо говорити про середню заробітну плату, то після курсів зп в районі 18 000 грн. Працівники, які працюють вже більш тривалий термін – це до 24 000 – 25 000 гривень, залежно від кількості годин відпрацьованих на лініях. Ми чекаємо на наступну групу, і дуже сподіваємось, що все ж таки наберемо ще хоча б 10 людей. Це за власний кошт КП, вони беруть на себе це, і надалі ці люди працюють на підприємстві», – розповідає заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Знайти детальну інформацію з приводу набору груп на курси можна на офіційному сайті ТТУ.

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img