Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаВідключення світла у Житомирі та області

Відключення світла у Житомирі та області

¾ Житомирської області задіяні у відключеннях електроенергії. До планового додається і аварійне припинення подачі послуги. Про це поінформував голова правління АТ «Житомиробленерго» Олексій Шекета.

У Житомирі саме зараз триває комісійна перевірка стану розподілу електроенергії.

«Через спекотні дні ми маємо суттєве споживання електричної енергії, тому відповідно до наказу НЕК «Укренерго» було введено чотири черги на відключення. Це означає, що фактично у відключеннях задіяні 3/4 області. Але, на жаль, можливі ще введення графіків аварійних відключень, якщо навантаження не зменшиться.

Я прошу вас на цей період утриматися від використання енергоємних приладів, від використання ліфтів, планування поїздок на електромобілях, використання електротранспорту. Покращення ситуації можливе в кінці липня при умові, що не буде нових пошкоджень», – сказав Олексій Шекета.

Житомир не є енергонезалежним, пояснив голова правління АТ «Житомиробленерго». Обсяг місцевої генерації не задовольняє потреб міста.

«Генерація, яка працює в місті, дуже мізерна, ті пів МВт чи 500 кВТ не можуть гарантувати енергонезалежність для нашого міста, тому що його споживання близько 100 МВт. Будьте обережні і не ведіться на фейки. Зараз приїхали ряд комісій щодо вивчення ситуації з розподілом електроенергії у Житомирі й вивчення цієї енергонезалежності. Хочу зазначити, що будівництво сонячних станцій, це НАК Нафтогаз, це приватні підприємства, – вони дозволили нам акумулювати близько 140 МВт потужностей і, відповідно, балансувати. Але ці станції знаходяться далеко від Житомира і через 2 місяці цієї енергії в такій кількості не буде», – сказав Шекета.

Голова правління АТ «Житомиробленерго» радить скористатися державним кредитуванням на облаштування сонячних і вітрових електростанцій, генераторів. А от зарядні станції він не рекомендує застосовувати.

“Ці станції дуже енергоємні і при їх заряджанні використовується велика кількість електроенергії з мережі. В кінцевому випадку користувачі отримують більші, ніж зазвичай, рахунки за електроенергію. А також використання додаткової енергії з електромережі призводить до довших термінів відключень. Зарядні станції будуть ефективні, якщо заряджати їх не з мережі, а через сонячні панелі або генератори”, – пояснив Олексій Шекета.

Олексій Шекета подякував жителям Житомирської області за терпіння і сказав, що колектив Житомиробленерго робить усе можливе.

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img