Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаБердичівлянам заважає шум та запах палива від генераторів

Бердичівлянам заважає шум та запах палива від генераторів

Минулий рік у нашому регіоні пройшов відносно спокійно, тому раніше бердичівляни тільки чули про тривалі відключення електроенергії в інших містах України. Якщо ще вчора нас більше хвилювала відсутність води у кранах, то тепер до цього додалася проблема знеструмлень. А вона є комплексною і, на жаль, впливає не тільки на пересічного громадянина, який забув зарядити свою зубну електрощітку, залишився без теплого ранкового душу та не випив запашного еспресо з кавомашини. Зокрема від неї стали страждати підприємці, різні магазини, які у неймовірну спеку повинні забезпечити якість продукції, що має зберігатися за низької температури.

Вчора на засіданні виконавчого комітету Бердичівської міської ради вирішували спір одного супермаркету з відомої мережі «АТБ», який знаходиться на першому поверсі житлового будинку на вулиці Житомирській. Коли влітку у місті знову почалися відключення світла, представники мережі вирішили взяти офіційний дозвіл на встановлення портативної електростанції (генератора). Нещодавно навіть робила своє обстеження спеціальна комісія міськради, яка дозволила встановити таку електростанцію, проте з обов’язковим дотриманням усіх необхідних норм безпеки.

Мешканці будинку своєю чергою виступили категорично проти того, щоб біля них ставили якийсь генератор, адже він буде гудіти та заважати їхньому спокою. До того ж мешканці заявили, що на висновок комісії вплинула «корупційна складова». Представники «АТБ» намагалися переконати людей та пояснити, що жодної корупції немає. Вони діятимуть, дотримуючись усіх можливих вимог, тільки б забезпечити магазин необхідною електрикою, яка дуже важлива не тільки для його роботи під час відключень, але й просто для збереження якості продукції. Також обіцяли, що генератор, якщо й працюватиме, то тільки вдень. Мешканці будинку були невблаганні та не вірили жодним словам.

І от прохання встановити таку електростанцію винесли навіть на засідання виконавчого комітету міськради. На нього запросили здавалося б усіх охочих: представників мережі маркетів, мешканців будинку та начальника міського управління будівництва та архітектури Олега Савицького, який тоді брав участь в обстеженні. Всі дружно почали дискусію про те, чому варто чи не варто встановлювати генератор: «АТБ» — потрібно, мешканцям – шумно, а владі – аби всі норми були дотримані. Здавалося б, у цій ситуації компромісу знайти не можливо, а як ми знаємо, українці можуть сперечатися вічно, навіть під час війни, аби було про що.

Все ж від суперечок толку мало, тому вирішили, що супермаркет все ж встановить генератор згідно зі всіма норми та вимогами, але на рік. Представники навіть пообіцяли, що ця електростанція не схожа на звичайні шумні прилади, але, не дивлячись на це, вони навіть пообіцяли придумати накриття для шумоізоляції. Якщо й такий варіант заважатиме мешканцям будинку, то вони знову можуть зібратися та обговорити наявні проблеми, а головне – спробувати їх розв’язати.

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img