Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Звягелі хлопчик катався на велосипеді у дворі і його покусав кіт:...

У Звягелі хлопчик катався на велосипеді у дворі і його покусав кіт: у тварини виявили сказ

У Звягелі зареєстрували випадок сказу безпритульного кота, який покусав семирічного хлопчика.

Про це 24 липня розповіла фахівчиня з інтерв\’ювання Головного управління Держпродспоживслужби в області Галина Заріцька.

За її словами, 16 липня до Звягельського відділу Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини надійшло повідомлення про випадок укусу дитини невідомим котом.

“За словами жителя Звягеля стало відомо, що близько 20:00 години його внук, хлопчик віком 7 років, катався на дорозі на велосипеді і під час дозвілля його вкусив невідомий кіт за ліву гомілку. Після цього звягелець забив цього кота”, — розповіла Галина Заріцька.
На місце події викликали фахівця Звягельського відділу Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини, тварину забрали і відібрали біологічний матеріал, який направили на дослідження до Житомирської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби України.

“17 липня з лабораторії надійшов висновок з позитивним результатом, який підтвердив у кота захворювання на сказ. У зв\’язку з цим лікар-епізоотолог провів термінову вимушену дезінфекцію місця забоя кота, а постраждалому хлопчику і людині, котра була в контакті з твариною, жителеві Звягеля, який забив цього кота, рекомендували звернутися за медичною допомогою щодо отримання антирабічного лікування”,
— повідомила фахівчиня Держпродспоживслужби.

За її словами, вживаються необхідні профілактичні заходи.

“Провели подвірний обхід. Наразі відомостей щодо інших постраждалих або дивної поведінки інших тварин немає. Ситуація перебуває на контролі”, — сказала Галина Заріцька.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img