Свіжі новини

ГоловнаСвітПоліція Житомирської області викрила міжрегіональну мережу, що займалася поширенням наркотиків

Поліція Житомирської області викрила міжрегіональну мережу, що займалася поширенням наркотиків

Поліція Житомирської області викрила міжрегіональну мережу, що займалася поширенням наркотиків. У злочинній схемі були задіяні дві жительки Черкащини та троє жителів Житомира, які організували доставку та збут метадону в Житомирі. Всім п’ятьом підозрюваним висунуто обвинувачення у наркозлочинах, і наразі триває досудове розслідування.

Про це 12 серпня повідомив відділ комунікації поліції Житомирщини.

Слідство з\’ясувало, що організаторкою наркоканалу є 56-річна жінка з Черкащини, яка вже має досвід у протиправній діяльності. Нині суд розглядає її справу щодо торгівлі наркотиками. Для реалізації плану вона залучила спільників, зокрема 22-річну молдову, що проживає в Жашкові Черкаської області, та трьох жителів Житомира віком 33, 36 і 39 років, усі з яких мають кримінальне минуле.

Наймолодша учасниця організовувала облікові записи в мобільних додатках одного з логістичних операторів, використовуючи різні телефонні номери. Потім жінки організовували відправлення наркотиків, замаскованих в одязі, з різних регіонів України (Київщини, Черкащини, Миколаївщини) до Житомира. Спільники отримували «товар», робили «закладки» та інформували черкаських співучасників, які знаходили покупців і отримували від них гроші.

У квітні цього року поліцейські зафіксували випадок «прямого постачання» наркотиків покупцю. Після доставки посилки в Житомир, покупець сплатив більше 11 тисяч гривень за різними банківськими реквізитами. Після цього йому були надані дані для самостійного отримання наркотиків у поштовому відділенні.

7 серпня правоохоронці Житомирщини завершили операцію, в результаті якої було проведено 11 обшуків у різних областях України. Під час обшуків виявили понад 400 згортків з кристалічною речовиною, ймовірно, метадоном. Вилучено також пакувальні матеріали, кілька шприців, заповнені рідиною, майже два десятки банківських карток, 27 мобільних телефонів, сімкартки, скретч-картки, упаковки стартових пакетів мобільних операторів, флеш-накопичувачі та інші докази протиправної діяльності. Все це направлено на експертизу.

Того ж дня слідчі управління ГУНП в Житомирській області, під наглядом Житомирської обласної прокуратури, повідомили п’яти учасникам злочинної групи про підозри за статтею 307 (ч. 2) Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів.

Суд обрав запобіжні заходи трьом жителям Житомира та 56-річній жінці у вигляді тримання під вартою на 60 днів з можливістю внесення застави, а молодшій спільниці призначено цілодобовий домашній арешт на два місяці.

Операцію з викриття злочинної групи провели працівники Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП Житомирщини та обласного управління СБУ. Досудове розслідування триває, і поліція продовжує встановлювати інших осіб, які можуть бути причетні до цієї злочинної мережі. За чинним законодавством, фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img